Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

KVO en stad Oostende renoveren het Albertparkstadion

Gerelateerde onderwerpen :

KVO en stad Oostende renoveren het Albertparkstadion

Het Albertparkstadion, de thuisbasis van voetbalploeg KVO, wordt nog verder vernieuwd. Met een reeks ingrepen werd eerder voldaan aan een aantal wettelijke vereisten, maar het stadsbestuur en de Oostendse eersteklasser willen ook de uitstraling van het stadion naar een hoger niveau tillen en de UEFA-normen halen. De club wil hiervoor zelf het heft in handen nemen. In de gemeenteraad van april besliste het stadsbestuur met de site van het Albertparkstadion uit Farys|TMVW te treden om te kunnen komen tot een erfpachtovereenkomst met KVO. De renovatiewerken moeten afgerond zijn tegen 2017.

Met de promotie van KVO naar eerste klasse moest op korte termijn het Albertparkstadion infrastructureel aangepast worden. Het stadsbestuur heeft hiervoor met Farys|TMVW en in samenspraak met KVO stappen gezet. Er werden een aantal aanpassingen doorgevoerd waardoor het stadion voldoet aan alle wettelijke vereisten van o.a. Binnenlandse Zaken, de Pro League, de brandweer en de politie. In een heel kort tijdsbestek en binnen het vooropgestelde budget werden de normen voor het eerste klassevoetbal behaald.

Uitstraling

Maar KVO heeft de ambitie om het stadion de uitstraling te geven die bij een eerste klasseploeg hoort. Bovendien moet het stadion ook voldoen aan de UEFA-normen. 'De renovatie van het Albertparkstadion is belangrijk voor Oostende. Als burgemeester ben ik trots op wat onze ploeg bereikt heeft en ik geloof erin dat ze nog veel meer kunnen verwezenlijken. Het stadion moet de klasse van de ploeg en de trots van de Oostendenaars uitstralen', vindt burgemeester van Oostende Jean Vandecasteele.

De bestuursploeg van KVO streeft naar een nog grotere, betere uitstraling voor de voetbalploeg en wil voor het verbouwingsproject zelf het heft in handen nemen. De nieuwe erfpachtovereenkomst tussen KVO en het stadsbestuur voor het Albertparkstadion gaat in op 1 juni. De stad zal de samenwerking met Farys|TMVW voor het Albertparkstadion opzeggen. 'Deze wijziging in aanpak kwam er op vraag van KVO. Ze wisten ons met hun aanstekelijk enthousiasme te overtuigen. We hebben ook alle vertrouwen in de club en zijn er zeker van dat dit zal leiden tot een mooi resultaat', bevestigt schepen van Sport Arne Deblauwe.

Bovendien kan de club ook rekenen op een subsidie van 630.500 ' van de Vlaamse overheid. 'KVO heeft het de voorbije seizoenen goed gedaan en ook onze interne structuur werd verstevigd. Onze ambitie is groot. We willen het stadion naar een hoger niveau tillen en dit wordt nu mogelijk. We hebben zelf aangegeven te willen instaan voor de meerkosten en zijn ook bereid om het hele project te coördineren', verduidelijkt commercieel directeur Patrick Orlans van KVO.

Tribunes

Tribunes A en B en de tijdelijke tribune verdwijnen en er komt een volledig nieuwe constructie: één geïntegreerd geheel in plaats van de huidige 'blokkendozen'. In tribune E worden ook plaatsen gecreëerd voor het thuispubliek en op vraag van de supporters zullen dit staanplaatsen zijn. De totale capaciteit van het stadion wordt niet verhoogd en blijft dus op 8.000 plaatsen.

'De constructie zal uiteraard voldoen aan alle veiligheidsvereisten en zal conform de UEFA-normen zijn. Ook de kleedkamers en de verlichting worden onder handen genomen. We werken hiervoor opnieuw samen met de architecten van ABV+', vertelt Patrick Orlans. 'De onmiddellijke buren van het stadion worden rechtstreeks betrokken bij het ontwerp van het gebouw', benadrukt burgemeester Vandecasteele.

Mobiliteit

Ook de mobiliteit en de parkeerdruk zullen aandacht krijgen. De club engageert zich om een mobiliteitsplan uit te werken om het verkeer vlot te laten verlopen en de parkeerdruk binnen de perken te houden. Er zullen verschillende maatregelen genomen worden om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Het mobiliteitsplan zal in overleg met de stadsdiensten gemaakt worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels