Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

KV Oostende bouwt nieuwe hoofdtribune

Gerelateerde onderwerpen :

KV Oostende bouwt nieuwe hoofdtribune

Voorzitter Marc Coucke van eersteklassevoetbalclub KV Oostende (KVO) heeft zopas aangekondigd dat begin volgend seizoen een nieuwe hoofdtribune (foto's KVO) zal verrijzen uit de as van de huidige tribunes A, B en G.

UEFA-normen

In een eerste fase die startte in november 2015, gingen de tribunes A, B en G tegen de vlakte. Ze maken plaats voor een nieuwe tribune die voldoet aan alle veiligheidsvereisten en de UEFA-normen.

Deze tweede fase start in maart. KVO zal dit verbouwingsproject bovendien volledig zelf in handen nemen en volgens Het Laatste Nieuws betaalt KVO-voorzitter Marc Coucke hiervoor liefst 12 miljoen ' uit de verkoop van Omega Pharma.

De club kan daarnaast ook nog rekenen op een subsidie van 630.500 ' van de Vlaamse overheid. Tegen 2017 moeten de verbouwingen volledig achter de rug zijn, zodat KVO het seizoen 2016-2017 kan starten met de nieuwe hoofdtribune.

Versluys

Bouwgroep Versluys zal het hele project in goede banen leiden. Marc Coucke is voor de helft aandeelhouder van de groep Versluys en de bouwonderneming is reeds een belangrijke sponsor van KVO.

Stadionnaam

De nieuwe tribune zal aansluiten op een vernieuwde E-tribune. Het Albertpark, zoals het stadion van Oostende voorlopig nog noemt, zal in de toekomst trouwens een nieuwe naam krijgen. In de nieuwe hoofdtribune komen 3.800 zitjes, waaronder 1.500 outdoor business seats, een feestzaal met restaurant, kleedkamers en spelershome, perszaal en een nieuwe, trendy 'Club 31'.

'Het commercialiseren van de naam van het stadion is een noodzakelijke stap om te kunnen blijven concurreren. Denk maar aan de Ghelamco Arena in Gent of de Cristal Arena in Genk', aldus Marc Coucke.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Nieuw schoolgebouw met aandacht voor akoestisch comfort

Meer dan een jaar nu al betrekken de zowat 300 leerlingen, leraars en directie de nieuwe gebouwen van de Stedelijke Basisschool Zuid in Stasegem. Het stadbestuur koos bewust voor een BEN-school, maar wilde omwille van het pedagogische concept[…]

27/02/2021 | ScholenAkoestiek
Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Merelbeke bouwt eigen carnavalsloods

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Dijledal Leuven heeft meer dan 400 woningen in de pijplijn

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Zulte: herontwikkeling bedrijfssites stap dichterbij

Meer artikels