Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

KV Oostende bouwt nieuwe hoofdtribune

Gerelateerde onderwerpen :

KV Oostende bouwt nieuwe hoofdtribune

Voorzitter Marc Coucke van eersteklassevoetbalclub KV Oostende (KVO) heeft zopas aangekondigd dat begin volgend seizoen een nieuwe hoofdtribune (foto's KVO) zal verrijzen uit de as van de huidige tribunes A, B en G.

UEFA-normen

In een eerste fase die startte in november 2015, gingen de tribunes A, B en G tegen de vlakte. Ze maken plaats voor een nieuwe tribune die voldoet aan alle veiligheidsvereisten en de UEFA-normen.

Deze tweede fase start in maart. KVO zal dit verbouwingsproject bovendien volledig zelf in handen nemen en volgens Het Laatste Nieuws betaalt KVO-voorzitter Marc Coucke hiervoor liefst 12 miljoen ' uit de verkoop van Omega Pharma.

De club kan daarnaast ook nog rekenen op een subsidie van 630.500 ' van de Vlaamse overheid. Tegen 2017 moeten de verbouwingen volledig achter de rug zijn, zodat KVO het seizoen 2016-2017 kan starten met de nieuwe hoofdtribune.

Versluys

Bouwgroep Versluys zal het hele project in goede banen leiden. Marc Coucke is voor de helft aandeelhouder van de groep Versluys en de bouwonderneming is reeds een belangrijke sponsor van KVO.

Stadionnaam

De nieuwe tribune zal aansluiten op een vernieuwde E-tribune. Het Albertpark, zoals het stadion van Oostende voorlopig nog noemt, zal in de toekomst trouwens een nieuwe naam krijgen. In de nieuwe hoofdtribune komen 3.800 zitjes, waaronder 1.500 outdoor business seats, een feestzaal met restaurant, kleedkamers en spelershome, perszaal en een nieuwe, trendy 'Club 31'.

'Het commercialiseren van de naam van het stadion is een noodzakelijke stap om te kunnen blijven concurreren. Denk maar aan de Ghelamco Arena in Gent of de Cristal Arena in Genk', aldus Marc Coucke.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Meer artikels