Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

KV Kortrijk droomt van nieuw stadion

Gerelateerde onderwerpen :

Vincent Tan, sinds kort de nieuwe eigenaar van voetbalclub KV Kortrijk, onderzoekt of de bouw van een nieuw Guldensporenstadion aan bedrijvenpark Evolis commercieel haalbaar is.

De plannen voor een nieuw Kortrijks voetbalstadion duiken niet voor het eerst op. In 2013, bij de jongste renovatie van het bestaande Guldensporenstadion, waren er gesprekken tussen de stad en KV Kortrijk over een nieuw stadion aan bedrijvenpark Evolis van intercommunale Leiedal (zie Bouwkroniek van 3 mei 2013, blz. 12). Dit zou komen op een terrein van 8 ha tussen de windmolens langs de E17 aan de oprit richting Waregem, de rotonde waarop Cowboy Henk staat, de N8 (Oudenaardsesteenweg) en de rotonde van de N8 met de N391 (ring rond Zwevegem).

Geen winkels

De Maleisische miljardair Tan en de Kortrijkse burgemeester Vincent Van Quickenborne spraken reeds met elkaar over de mogelijkheden van een nieuwbouw. De burgemeester laat wel verstaan dat aan het nieuwe stadion geen winkelcentrum mag verbonden zijn, omdat dat in het vaarwater zou komen van het bestaande winkelcentrum K in de binnenstad. KV Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns ziet een nieuw stadion als een must wil zijn club zich handhaven in eerste klasse.

Fonds

KV Kortrijk investeerde in 2013 nog ruim 1,2 miljoen ' in zijn voetbalstadion. Er kwamen meer 'outside seats', betere stadionverlichting en meer kantines. De club richtte toen een investeringsfonds op waarin elk jaar 75.000 ' gestort zou worden, als aanloop naar een nieuwbouw.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels