Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kumpen hoort nu volledig bij Willemen

Kumpen hoort nu volledig bij Willemen

Gedelegeerd bestuurder Paul Kumpen (l.) en voorzitter Johan Willemen (r.) vormen met hun firma’s nu samen één grote professionele bouwgroep. (Foto: Kumpen nv).

De resterende 50% van de aandelen van Kumpen nv werd zopas overgedragen aan Willemen Groep. Hierdoor wordt deze laatste volledig eigenaar van Kumpen. K-Boringen, het bedrijf binnen Kumpen dat gespecialiseerd is in het boren van tunnels, en de activiteit projectontwikkeling van Kumpen (Kumpen RED) zijn niet betrokken bij de overname. Willemen Groep maakt van de gelegenheid gebruik om haar organisatiestructuur aan te passen, waardoor de nieuwe bedrijven Willemen Construct en Willemen Infra ontstaan.

Sinds de overname van Aswebo door Willemen Groep in 2011 was deze laatste al voor de helft eigenaar van Kumpen. Willemen Groep en Kumpen werkten de voorbije jaren op verschillende vlakken samen, tot tevredenheid van beide partijen.

 Familiale sfeer

“In de familie hebben we geen opvolging. Bovendien vinden we bij Willemen Groep dezelfde familiale sfeer terug. Onze bedrijfsculturen stemmen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan. Het maakt van Willemen een logische keuze, en we zijn ervan overtuigd dat het ook de beste keuze is”, aldus Paul Kumpen, gedelegeerd bestuurder van Kumpen nv.

1 juli

Omdat er tussen de activiteiten van Kumpen en enkele andere bedrijven in Willemen Groep heel wat raakvlakken en overeenkomsten zijn, wordt het bouwbedrijf Willemen General Contractor op 1 juli gefuseerd met de bouwafdeling van Kumpen. Samen vormen zij vanaf dan Willemen Construct nv met hoofdzetel in Mechelen en een vestiging in Hasselt. Bart D’hont, de huidige algemeen directeur van Willemen General Contractor, krijgt de leiding over het nieuwe Willemen Construct.

Willemen Infra nv

Op een gelijkaardige manier smelten de wegenbouwers Aswebo en Aannemingen Van Wellen samen met de infra-afdeling van Kumpen. Samen vormen zij vanaf 1 juli Willemen Infra nv met hoofdzetel in Drongen en vestigingen in Hasselt, Kapellen en het Waalse Fleurus. Kurt Kesteloot, de huidige algemeen directeur van Aswebo, komt aan het hoofd te staan van het nieuwe Willemen Infra.

Renovatie 

Kumpen Renovatietechnieken, dat focust op de renovatie van water- en rioleringsleidingen, zal vanaf 1 juli als een afzonderlijke vennootschap binnen Willemen Groep opereren, nog steeds onder leiding van Gert-Jan Merkx.

De vestigingen van Kumpen in Hasselt en Fleurus blijven dus behouden, evenals die van Willemen General Contractor, Aswebo en Van Wellen. In Hasselt wordt momenteel zelfs volop gebouwd aan een nieuw kantoorgebouw. Niet enkel de vestigingen maar ook de logo’s van Kumpen, Aswebo en Van Wellen blijven bestaan naast de nieuwe merken Willemen Construct en Willemen Infra.

Binnen- en buitenland

“De overname van Kumpen past perfect in de visie en het plan van Willemen Groep om de komende jaren voort uit te groeien tot een professionele bouwgroep die een leidende rol vervult in de Belgische bouwwereld en ook in het buitenland meer dan haar mannetje staat. De  twee fusiebewegingen laten ons toe om onze activiteiten beter op elkaar af te stemmen en onze groepsstructuur te vereenvoudigen om zo onze klanten nog beter te bedienen. Beide fusies gaan in op 1 juli. Klanten, onderaannemers en leveranciers zullen voorafgaand geïnformeerd worden over de gebruikelijke administratieve aspecten ervan”, aldus Tom Willemen.

Willemen Construct vormt straks samen met Cosimco en Franki Construct (beide uit Kontich) en het Luikse Franki de business line ‘Bouw’. Willemen Infra maakt samen met Vandamme-Madoe, Mobilmat (beide uit Brugge) en Kumpen Renovatietechnieken de business line ‘Infrastructuur’ uit. De business lines Bouw en Infrastructuur maken op hun beurt deel uit van de cluster ‘Algemene aannemingen’.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vinci Energies neemt Izen over

Vinci Energies neemt Izen over

Vinci Energies neemt de groep Izen over. Het bedrijf is een belangrijke speler in België en Nederland en is gespecialiseerd in fotovoltaïsche en andere hernieuwbare energiesystemen. Vinci Energies neemt een meerderheidsparticipatie van[…]

ION zamelt 25.000 € in voor goed doel

ION zamelt 25.000 € in voor goed doel

Zoontjens introduceert nieuwe kleurlijnen Dreentegel en Drenoliet

Publireportage

Zoontjens introduceert nieuwe kleurlijnen Dreentegel en Drenoliet

Rob Jansens leidt vanhout.pro

Rob Jansens leidt vanhout.pro

Meer artikels