Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

KSB krijgt certificaat voor hoogste drinkwaterkwaliteit

Gerelateerde onderwerpen :

Belgaqua, de Belgische Federatie voor de watersector, heeft zopas keuringsattesten toegekend aan twee types Sisto-membraanafsluiters van KSB: de Sisto-16RGA en Sisto-16TWA. Deze afsluiters beschikten al over het Duitse DVGW-label voor drinkwater en mogen zich voortaan ook tot de 'veiligste' membraanafsluiter in België rekenen.

Membraanafsluiters

Drinkwaterinstallaties moeten aan zeer hoge hygiënische eisen voldoen. Voor materialen die in contact komen met drinkwater en water bestemd voor de productie van drinkwater wordt door Belgaqua een certificaat uitgereikt, conform de voorschriften van de keuringsprocedure Hydrocheck. Bij membraanafsluiters was dit tot vandaag nog niet het geval, althans niet voor de metalen onderdelen ervan. KSB Sisto krijgt naar eigen zeggen het eerste certificaat voor zowel het epdm-membraan als de metalen component (kraanlichaam), m.a.w. voor de globale afsluiter. Dit geldt dus zowel voor de 16RGA (bronslichaam) als voor de 16TWA (gietijzeren uitvoering met Rilsan-coating).

Gamma

KSB Group produceert pompen, kleppen en klantspecifieke totaaloplossingen. KSB is actief in de industrie, energie, water, afvalwater en gebouwentechniek met meer dan 16.500 medewerkers en een omzet van 2,3 miljard '. Sinds 1953 wordt KSB in België vertegenwoordigd als KSB Belgium, met 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Waver.

KSB Service heeft nog eens 45 servicetechnici in dienst op vijf Belgische werkplaatsen en biedt onder anderen diensten, installatie, reparatie, onderhoud en reverse engineering aan voor pompen en kleppen. Behalve producten van het merk KSB worden ook AMRI-vlinderafsluiters, Sisto- membraanafsluiters en Kagema-generatoren op de Belgische markt gebracht.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Een robothond, exoskeletten, drones en 360°-camera’s waren slechts enkele technologische toepassingen in de bouwsector waarmee studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt recent konden kennismaken tijdens een demonstratiedag voor[…]

23/05/2022 | VakopleidingHasselt
Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Meer artikels