Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kruisem bouwt nieuwe uitkijktoren

Kruisem bouwt nieuwe uitkijktoren

(c) Bouwkroniek

Het gemeentebestuur van Kruisem laat een nieuwe uitkijktoren optrekken die zich moet kunnen spiegelen aan de Vlooybergtoren. De provincie Oost-Vlaanderen geeft alvast financiële steun.

 

De nieuwe toren wordt niet zomaar een replica van de bestaande. Die staat al sinds 1963 aan de Machelsestraat in Kruishoutem (Kruisem). De bestaande toren is een eenvoudige houten constructie langs vier betonpalen. Hij verkeert in slechte staat en is al enige tijd niet langer toegankelijk. Over de bouw van de deze toren vind je een leuk artikel  via deze link
 
“We willen niet alleen een nieuwe uitkijktoren, we willen de hele site vernieuwen en zo de belevingswaarde van een bezoekje aan de toren verhogen. Concreet denken we aan picknickbankjes, maar ook aan plaatsen waar (lokale) kunstenaars hun werk kunnen tonen. De uitkijktoren moet dus aantrekkelijk zijn om meer dan één keer te bezoeken. We zijn alvast blij met de financiële steun van de provincie voor het project”, zegt de Kruisemse schepen van Toerisme Sofie Bauters.
 
“Met architect Tim Wielfaert uit Waregem werd inmiddels een ontwerper aangesteld om van de toren een ‘landmark’ te maken: een constructie die een echte meerwaarde moet hebben voor ons landschap; zoals de Vlooybergtoren in Tielt-Winge die in heel Vlaanderen bekendheid verworven heeft. We willen ook dat de mooie groene site toegankelijk is voor iedereen en dat de privacy van de buren wordt gerespecteerd. We hopen het ontwerp in 2022 te kunnen voorstellen. Dan zullen we ook een participatiemoment organiseren. Om dan ten laatste in 2023, 60 jaar na de bouw van de eerste uitkijktoren, de nieuwe toren te kunnen inhuldigen”, stelt schepen van Patrimonium Robrecht Bothuyne.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Vandaag telt Vlaanderen ongeveer 30.000 verlichtingspalen langs de autosnelwegen. 40% daarvan zijn op dit moment al uitgerust met ledverlichting. Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft het Agentschap Wegen en[…]

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas

Nieuwe fietsbrug over Vijfstraten in Sint-Niklaas

Meer artikels