Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kruisem bouwt dorpshuis in Ouwegem

Gerelateerde onderwerpen :

,
Kruisem bouwt dorpshuis in Ouwegem

Foto's: (c) Robrecht Bothuyne/DNA architecten

In de Kruisemse deelgemeente Ouwegem, langs de Ouwegemstraat, zal de gemeente Kruisem een nieuwbouw laten optrekken voor het verenigingsleven. DNA Architecten uit Oudenaarde heeft, in samenwerking met Solva, het ontwerp en bestek klaar en die zijn goedgekeurd door de gemeenteraad. De kostprijs wordt geraamd op 1.061.338,72 € zonder btw. Het aanbestedingsdossier omgevingsaanleg volgt in een latere fase.
 
Bedoeling is in het voorjaar van 2021 de werken te starten en het gebouw af te hebben tegen de start van het werkingsjaar 2022-2023.
Het lokaal voor het krulbollen in Ouwegem en het jeugdlokaal van de KLJ Ouwegem, naast De Griffel, voldoen niet langer aan de normen en veiligheidsvoorschriften. Beide gebouwen moeten vervangen worden. «We combineren beide dossiers. Het is een opportuniteit om beide gebouwen te vervangen door één nieuw gebouw dat bijkomend multifunctioneel kan gebruikt worden. Dat is zowel financieel als inzake ruimtegebruik efficiënt », stelt schepen van Patrimonium en Openbare werken Robrecht Bothuyne.
 
Om er geen hoogbouw van te maken, wat niet zou passen in de omgeving, wordt ervoor gekozen om de lokalen voor de KLJ onder te brengen in de onderste verdieping en een ontmoetingsruimte en cafetaria op het gelijkvloers met krulbolbaan. Daarnaast is er een overdekt terras met petanqueterrein.
 
Via een vide wordt veel licht binnengebracht in het gebouw. Dit zal het een aantrekkelijk gebouw maken voor de verenigingen. “Zowel KLJ Ouwegem als de Ouwegemse boldersvereniging zullen hun vaste stek hebben in dit dorpshuis. Maar ook andere verenigingen en eigenlijk alle Kruisemnaren zullen gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw », belooft Bothuyne.
 
De offertes worden geopend in januari zodat het optrekken van het gebouw in februari kan gegund worden. Deze werken starten dan in mei of juni. In december van 2021 volgt dan de aanbesteding van de omgevingswerken, zodat die werken in de loop van 2022 uitgevoerd kunnen worden. De oplevering van het gebouw is voorzien voor september 2022.
 
De pastorietuin, met eeuwenoude bomen, wordt opgewaardeerd door de aanleg van petanqueterreinen en verlichte wandelpaden. Deze paden verbinden het nieuwe gebouw met de nieuwe parking aan de Ouwegemsesteenweg en het kerkhof zodat de tuin makkelijker toegankelijk wordt.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Omgevingsvergunning voor Broeklin blijft overeind

Omgevingsvergunning voor Broeklin blijft overeind

De omgevingsvergunning voor de bouw van de circulaire werkwinkelwijk Broeklin in Machelen wordt niet geschorst. Dat heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen beslist. De Raad wijst daarmee het schorsingsverzoek van de stad Vilvoorde af, maar[…]

15/10/2021 | Uplacecirculaire economie
Opdracht gegund voor vastgoedproject Liv-De Molens in Deinze

Opdracht gegund voor vastgoedproject Liv-De Molens in Deinze

BDO en Living Tomorrow hebben ambitieuze innovatieplannen

BDO en Living Tomorrow hebben ambitieuze innovatieplannen

'Westerlo is meest kmo-vriendelijke aanbesteder'

'Westerlo is meest kmo-vriendelijke aanbesteder'

Meer artikels