Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kreon neemt Zwitsers Belux over

Kreon, een producent van design verlichtingsarmaturen, neemt zijn Zwitserse sectorgenoot Belux over. Kreon maakt deel uit van de groep Vaessen Industries, de radiatorenproducent van de Limburgse ondernemer Jos Vaessen. Kreon begon in 1982 als ontwikkelaar en producent van architecturale verlichtingsconcepten en biedt tevens geïntegreerde metalen plafondsystemen aan die wereldwijd worden toegepast in woningen, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes. Sinds juli vorig jaar is Werner Van Rethy ceo van Kreon.

Het bedrijf investeerde recent 6 miljoen ' in een gigantisch nieuw hoofdkwartier (zie Bouwkroniek van 18 december 2015, blz. 44 en 45). Dat wordt gevestigd net naast de huidige site in Opglabbeek en zal vanaf april dienst doen als toonzaal (in vervanging van de inmiddels gesloten showroom aan de Kanselarijstraat in Brussel), internationale ontvangstruimte en kantoorruimte.

Het nieuwe gebouw zal eveneens plaats bieden aan het andere personeel (marketing, sales, aankoop, productie) en aan het management. Zij zitten nu verdeeld over verschillende plekken, terwijl in de nieuwbouw kortere afstanden, en dus ook kortere communicatiekanalen, de wisselwerking tussen al deze afdelingen nog zullen verbeteren. Helemaal centraal komen vergaderzalen met alle technische snufjes, zowel voor eigen gebruik als voor andere commerciële contacten.

Kreon is een Belgisch bedrijf, wereldwijd vertegenwoordigd door 16 dochterondernemingen. Sinds de oprichting in 1982 is Kreon een pionier in architecturale verlichting (tools of light) en plafondsystemen (ceiling solutions).

Vaessen Industries is een familiebedrijf dat werd opgericht in 1975 en dat actief is in verwarming en ventilatie (Vasco Group, 1975), aluminium extrusies en recyclage (E-MAX, 1996), gevelbekleding (Limeparts, 1989) en verlichtings- en plafondsystemen (Kreon, 1982).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sector zoekt oplossingen voor toekomst strategische metalen

Sector zoekt oplossingen voor toekomst strategische metalen

De KU Leuven heeft in opdracht van Eurometaux een studie gepubliceerd over welke grondstoffen nodig zijn om de klimaatdoelstellingen in 2050 te behalen. Elk metaal komt aan bod, van aluminium, kobalt tot de zeldzame aardmetalen. In de nasleep[…]

16/08/2022 |
Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Tweede kans voor woonproject Melkerij in Mol

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Volgende fase voor Pomppark Zuid in Antwerpen

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt