Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kreon investeert 6 miljoen in nieuwbouw

Kreon investeert 6 miljoen in nieuwbouw

Het Belgische bedrijf Kreon ontwikkelt en produceert sinds 1982 architecturale interieurverlichting en metalen plafondsystemen die wereldwijd worden toegepast in woningen, horeca- en handelszaken, toonzalen en kantoorruimtes. Werner Van Rethy, sinds juni 2015 de nieuwe ceo van Kreon, besliste zopas om de kleinere Brusselse showroom te sluiten en in te zetten op de bouw van een gigantisch nieuw hoofdkwartier, net naast de huidige site in Opglabbeek. Dat zal vanaf april 2016 dienst doen als toonzaal, internationale ontvangstruimte, kantoorruimte, '

Kreon ging in 1982 in Antwerpen van start als ontwikkelaar en producent van architecturale verlichtingsconcepten. Sinds 1984 biedt Kreon ook geïntegreerde metalen plafondsystemen aan onder de noemer Kreon Ceiling Solutions. Over deze twee productgroepen heen draagt Kreon al sinds zijn ontstaan drie principes in het vaandel: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek en precisie in detail. Door deze consequent na te streven, is het Belgische bedrijf uitgegroeid tot dé internationale referentie in designarmaturen en de lieveling van architecten, interieurdesigners en ingenieurs wereldwijd.

Het bedrijf is sinds 2000 in handen van Jos Vaesen (oprichter van o.a. radiatorenfabrikant Vasco). In 2007 verhuisde het zijn hoofdkwartier van de Frankrijklei in Antwerpen naar het Limburgse Opglabbeek. Daar worden alle Kreon-oplossingen in huis geconcipieerd en ontwikkeld. Hoewel het bedrijf wereldwijd 16 dochterondernemingen heeft, wordt ook de internationale export vanuit de Opglabbeekse site verzorgd.

Nieuwe ceo

In juni 2015 volgde Werner Van Rethy Marc Gillet op als ceo van Kreon. Werner Van Rethy komt uit de eigen gelederen van het bedrijf. Hij werkte er sinds 2003 eerst als productmanager en inkoper, dan als directeur Ceiling solutions en tot voor kort als director Operations. Daarvoor had hij ruim drie jaar gewerkt voor gevelbekledingsspecialist Limeparts, een andere dochter van Kreons moederbedrijf Vaessen Industries.

'Onze verkoopcijfers, het aantal mensen dat we tewerkstellen en de prijzen die we voor onze producten in ontvangst mogen nemen, bewijzen stuk voor stuk dat we met Kreon ontzettend goed bezig zijn. Maar als onderneming mag je nooit op je lauweren rusten. En dat zijn we met Kreon zeker niet van plan. Ik beschouw het als mijn missie om de groei van Kreon te blijven ondersteunen en om de Kreon-cultuur ' zijn Belgische roots incluis ' zowel nationaal als internationaal nog beter uit te dragen. Precies daarom hebben we besloten om 6 miljoen ' te investeren in een grote nieuwbouw net naast de huidige site. Die moet niet alleen ons eigen personeel beter huisvesten, maar zal ook dienst zal doen als creatief broeinest, als grote showroom en als commerciële ontmoetingsruimte voor onze nationale én internationale klanten', zegt Van Rethy.

'We hebben Kreon-showrooms in Keulen, Milaan, Parijs, Wenen, Singapore en New York en tot voor kort ook in Brussel, aan de Kanselarijstraat, maar die laatste hebben we eind september gesloten omdat we geïnteresseerde klanten ' architecten, interieurdesigners en ingenieurs ' vanaf april volgend jaar zullen kunnen ontvangen in een veel representatievere omgeving. Representatiever omdat onze nieuwbouw veel groter wordt en we er veel meer van onze oplossingen zullen kunnen tonen, maar ook omdat de architectuur van het gebouw an sich een uitgesproken Kreon-stempel draagt. Het ontwerp is namelijk van de hand van onze creatief directeur Kristof Pycke, naast art director van alle Kreon-armaturen ook telg van een architectenfamilie. Als een gebouw echt de Kreon-filosofie kan uitdragen, zal het dus wel dit nieuwe hoofdkwartier zijn.

Als art director zal Kristof Pycke zich trouwens ongetwijfeld beter voelen in de nieuwbouw dan in de huidige site. Zo voorzagen we een afzonderlijke inspiratiekamer met een ouderwetse tekentafel waaraan hij en zijn collega's alle creatieve remmen los kunnen laten en een lichtlabo met goniometers en klimaatkasten om die creatieve concepten ook technisch volledig op punt te kunnen zetten. Half werk leveren we bij Kreon nooit af', zegt Van Rethy.

Voorts zal het nieuwe hoofdkwartier eveneens plaats bieden aan het andere personeel (marketing, sales, aankoop, productie) en aan het management.

Zij zitten nog verdeeld over verschillende plekken, terwijl in de nieuwbouw kortere afstanden, en dus ook kortere communicatiekanalen, de wisselwerking tussen al deze afdelingen nog zal verbeteren. Helemaal centraal komen er vergaderzalen met alle technische snufjes, zowel voor eigen gebruik als voor andere commerciële contacten.

'Met het nieuwe hoofdkwartier willen we namelijk niet enkel anderen inspireren, we willen er ook zelf worden geïnspireerd. We zullen er veel meer ruimte hebben in de fysieke zin van het woord, maar we bieden er ook meer ruimte voor nieuwe ideeën, als basis voor nog meer groei, zowel voor Kreon als voor onze bezoekers', besluit Van Rethy.

Je kan het bouwproces van het nieuwe hoofdkwartier van Kreon volgen op www.Kreonblog.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele

BMP overhandigt memorandum aan minister Matthias Diependaele

De sectorfederatie BouwMaterialenProducenten (BMP) overhandigde op 14 september zijn nieuwe memorandum op de site van Gyproc Saint-Gobain aan Vlaams minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. In[…]

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

Nelissen Steenfabrieken viert 100ste verjaardag

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

SPIE Belgium wint award voor jongerenintegratie

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst

Architecturale dialoog tussen industrieel verleden en toekomst