Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

KRC Genk bouwt nieuw trainingscentrum

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
KRC Genk bouwt nieuw trainingscentrum

(c) PCp Architects/KRC Genk

Voetbalclub KRC Genk start eind dit jaar met de bouw van een nieuw trainingscentrum voor de A-kern. Dat komt in het verlengde van de huidige site en het zal ruimtelijk mooi geïntegreerd worden in het landschap. Het trainingscentrum zou midden 2024 klaar moeten zijn.
“Iedereen weet dat we ambitieuze bouwplannen hebben, hier op onze grond. We zien dat als een drietrapsraket. Het nieuwe trainingscentrum is trap één. Daarna komt er een nieuw stadion op de academie voor onze beloften in 1B en de Ladies. En dan tot slot is er de vernieuwde Cegeka Arena”, verduidelijkt CEO Erik Gerits.
 
“We willen sportief blijven groeien en daarom investeren we in onze infrastructuur. We vergroten onze site tot één groot KRC Genk-dorp. De werking van onze A-kern en jeugdopleiding wordt nog meer verweven door ze infrastructureel te verbinden.”
 
PCp Architects uit Genk creëerde een trainingscentrum dat voldoet aan alle eisen van een topsportlocatie. Er worden twee oefenvelden aangelegd, waarvan één met een hybride grasmat, plus een derde iets kleiner terrein voor de doelmannen.
 
Om het trainingscentrum te kunnen realiseren had de club intensief contact met alle betrokken administraties. Dat is ook de te volgen weg wat betreft de plannen voor het stadion op de academie, met een capaciteit van 4.000 supporters en de vernieuwde Cegeka Arena.
 
KRC Genk hoopt in april de omgevingsvergunning voor het trainingscenter op zak te hebben. Als alles vlot verloopt, gaat eind 2022 de eerste spade in de grond. Het openbaar onderzoek voor de omgevingsvergunningsaanvraag is zopas gestart. Iedereen kan de plannen inkijken op de website van de Genkse voetbalclub.
 
Ook de stad Genk steunt de bouwplannen van de club. “Vijf jaar geleden startte KRC een onderzoek naar de infrastructurele toekomst van de club met o.a. een nieuw trainingscentrum en een (ver)nieuw(d) stadion. Toen was er ook even sprake van dat het stadion mogelijk buiten Genk zou komen. Vandaag zijn we dan ook tevreden dat KRC Genk duidelijk kiest om op de huidige site al haar infrastructurele toekomstplannen uit te bouwen. Voor het stadsbestuur is ‘ons KRC’ al meer dan 30 jaar een verbindende factor bij de Genkenaren en zorgt het ook voor heel wat bekendheid in binnen- en buitenland. Met het indienen van een eerste omgevingsvergunning bij de provincie wordt een belangrijke stap gezet”, stelt burgemeester van Genk Wim Dries.
 
https://www.youtube.com/watch?v=bSaNKf-Cl8w&t=2s
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Nieuwe installatie in Gent recupereert energie en grondstoffen uit afvalwater

Waterzuiveringsbedrijf Aquafin zal op de site van ArcelorMittal in de haven van Gent tegen 2026 een installatie bouwen die zuiveringsslib verwerkt. Aquafin plant ook een grootschalige recuperatie van fosfor. De opdracht voor het ontwerp, de[…]

03/07/2022 | Haven Gentwaterzuivering
Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Meer artikels