Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kouterwijk krijgt grondige renovatie

Het gemeentebestuur van Zwevegem wil dit en volgend jaar de Kouterwijk grondig renoveren. De Hugo Verrieststraat, de Peter Benoitstraat, de Albrecht Rodenbachstraat en de Hendrik Consciencestraat krijgen een gelijkaardig profiel als het vernieuwde deel van de Ellestraat.

Ook de Kouterstraat krijgt een nieuw wegdek, met rode asfalt aan de school. Zo wordt de oudste wijk van de gemeente opgefrist, komt er meer parkeerruimte en worden de nutsleidingen ondergronds gebracht. De gemeenteraad gaf op 22 februari de goedkeuring voor de eerste fase. Die is goed voor een investering van ongeveer 165.000 '.

Twee fases

'De vernieuwing van de Kouterwijk is gesplitst in twee fases. In eerste instantie nemen we de Kouterstraat onder handen. We profiteren van de werken die voor de school nodig zijn om het hele stuk tussen de Consciencestraat en de Ommegangstraat aan te pakken. We brengen de nutsleidingen ondergronds, moderniseren de openbare verlichting en zorgen voor een nieuwe asfaltlaag. Net als in andere schoolomgevingen kiezen we ook hier voor een rode asfaltstrook aan de toegang van de school', legt schepen van Openbare Werken Marc Desloovere uit.

2017

Aanvankelijk was het de bedoeling om de volledige wijk dit jaar te renoveren. 'Het dossier hiervoor was al voorbereid door het studiebureau, maar toen bleek de strakke timing niet voor alle nutsmaatschappijen haalbaar. Daarom hebben we het project in twee moeten splitsen. De tweede fase start pas volgend jaar ', besluit schepen Desloovere. Hij hoopt de vervolgdossiers al in april aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen