Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kortrijks politiekantoor wordt woonproject

Gerelateerde onderwerpen :

,
Kortrijks politiekantoor wordt woonproject

Het voormalige Kortrijkse politiecommissariaat, tussen de Oude-Vestingsstraat en de Jan Persijnstraat, wordt gesloopt en maakt plaats voor 15 appartementen en enkele commerciële ruimtes. De stad verkocht de site aan projectontwikkelaar Antonissen Development Group uit Antwerpen. Die werkt de plannen voort uit.

Het Kortrijkse politiekorps verhuisde eind vorig jaar naar hun nieuwe gebouw in de Minister de Taeyelaan. Nauwelijks vijf maanden later heeft de site van het oude politiekantoor tussen de Oude-Vestingsstraat en de Jan Persijnstraat al een nieuwe eigenaar. “We zijn heel tevreden dat we zo snel een goede partner hebben gevonden. Zo kunnen we meteen werk maken van een nieuwe toekomst voor de site. Het is weer een dominosteen in de opwaardering van de as van de Grote Markt naar het Casinoplein”, stelt de Kortrijkse schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwingsprojecten Wout Maddens.

Appartementen

Er zijn nog geen gedetailleerde plannen voor het 800 m² grote terrein. Die moet de projectontwikkelaar nog uitwerken, in overleg met de stad. Wel staat reeds vast dat het voormalige politiecommissariaat tegen de grond gaat en plaats maakt voor een woonproject met ongeveer 15 appartementen. Daarnaast worden enkele commerciële ruimtes in het gebouw geïntegreerd.

Herontwikkelen

“Wij geloven heel sterk in de opmars van Kortrijk. Bovendien past het project perfect in onze filosofie van het herontwikkelen van leegstaande gebouwen of oude sites. Voor ons is dat een belangrijk aspect. Wij willen met onze bouwprojecten zo min mogelijk en liefst helemaal geen open ruimte aansnijden. We moeten in Vlaanderen veel voorzichtiger omspringen met ons ruimtegebruik”, besluit ceo Sven Potvin van de Antonissen Development Group.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Bouw tunnel openbaar vervoer in Hasselt begonnen

Bouw tunnel openbaar vervoer in Hasselt begonnen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn beginnen in Hasselt met de herinrichting van het kruispunt van de Grote Ring (R71 Gouverneur Verwilghensingel) met de Universiteitslaan (N702). Er komt een tunnel[…]

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

Vier nieuwe Luxemburgse projecten voor Immobel

Tienen, Ham en Herstal winnen Matexi Awards

Tienen, Ham en Herstal winnen Matexi Awards

Jan De Nul gaat milieubewuster baggeren

Jan De Nul gaat milieubewuster baggeren

Meer artikels