Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kortrijk legt acht kunstgrasvelden aan

Gerelateerde onderwerpen :

Kortrijk legt acht kunstgrasvelden aan

De Kortrijkse schepenen Arne Vandendriessche (derde van l.) en An Vandersteene (derde van r.) geven met het bestuur van KFC Marke de aftrap voor de aanleg van acht kunstgrasvelden.

De stad Kortrijk laat volgend jaar een kunstgrasveld aanleggen op de terreinen van voetbalploeg KFC Marke. Het is het eerste kunstgrasveld in een reeks van acht die met een ritme van één per jaar gerealiseerd zullen worden. Na deze ronde zal elke Kortrijkse deelgemeente over een kunstgrasveld beschikken.

 

De kosten voor de aanleg van het kunstgras op het wedstrijdterrein in Marke worden begroot op 650.000 €. Daarin zijn nog omgevingswerken en nieuwe veldverlichting begrepen. Deze opdracht zal Europees worden aanbesteed. De uitvoering staat op de agenda voor het najaar van 2018.

KV Kortrijk

“Voetbal boomt in Kortrijk dankzij het succes van KV Kortrijk en van de Rode Duivels. Heel wat oefenvelden worden te vaak gebruikt, omdat ook bv. vrouwenvoetbal en G-voetbal in de lift zitten. Een kunstgrasveld is dan een goede oplossing”, zegt schepen van Sport An Vandersteene.

Rangschikking

Als de volgende bestuursploeg in Kortrijk doorzet met de aanleg van kunstgrasvelden, zullen vermoedelijk Heule en Aalbeke als eerste aan de beurt komen. Daar is volgens de Kortrijkse schepenen Arne Vandendriessche (Facility) en An Vandersteene momenteel de nood het hoogst. “Maar ook de omkaderende omstandigheden moeten juist zitten. Een aantal voetbalterreinen zijn zonevreemd en wachten op een regularisatie dan wel een verhuis. We moeten ook kijken wat er beweegt inzake het nieuwe stadion voor onze eersteklasseclub KV Kortrijk. Daarom zal in het huidige opzet elk jaar opnieuw bekeken worden welke deelgemeente prioriteit krijgt”, zeggen Vandendriessche en Vandersteen.

Geen kurk

Het kunstgrasveld in Marke wordt ingestrooid met de klassieke substraat van gemalen autobanden en niet met kurksubstraat. “Er was wat commotie rond de korrels van autobanden, maar tests in Kortrijk en elders in Vlaanderen geven aan dat er geen probleem is met het uitlogen. Alle resultaten blijven ver onder de gangbare normen. Kurk wordt vaak gebruikt als alternatief, maar over de bespeelbaarheid op lange termijn met kurkkorrels bestaat er nog geen duidelijkheid”, stelt Arne Vandendriessche.

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

56 appartementen naast het Lappersfortbos

56 appartementen naast het Lappersfortbos

Vlak naast het bekende Lappersfortbos in Sint-Michiels (Brugge), jarenlang het terrein van een hevige strijd tussen de politiek en milieuactivisten, begint vastgoedontwikkelaar Global Estate Group uit Oostkamp met de bouw van 56 appartementen en[…]

19/10/2018 | Brugge
CAAAP blaast nieuw leven in stationsbuurt van Deinze

CAAAP blaast nieuw leven in stationsbuurt van Deinze

Keerdok- en Eandissite krijgt vorm

Keerdok- en Eandissite krijgt vorm

Gyproc België investeert 15 miljoen € in nieuwe natuurgipsplant in Kallo

Gyproc België investeert 15 miljoen € in nieuwe natuurgipsplant in Kallo

Meer artikels