Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kortrijk legt acht kunstgrasvelden aan

Gerelateerde onderwerpen :

Kortrijk legt acht kunstgrasvelden aan

De Kortrijkse schepenen Arne Vandendriessche (derde van l.) en An Vandersteene (derde van r.) geven met het bestuur van KFC Marke de aftrap voor de aanleg van acht kunstgrasvelden.

De stad Kortrijk laat volgend jaar een kunstgrasveld aanleggen op de terreinen van voetbalploeg KFC Marke. Het is het eerste kunstgrasveld in een reeks van acht die met een ritme van één per jaar gerealiseerd zullen worden. Na deze ronde zal elke Kortrijkse deelgemeente over een kunstgrasveld beschikken.

 

De kosten voor de aanleg van het kunstgras op het wedstrijdterrein in Marke worden begroot op 650.000 €. Daarin zijn nog omgevingswerken en nieuwe veldverlichting begrepen. Deze opdracht zal Europees worden aanbesteed. De uitvoering staat op de agenda voor het najaar van 2018.

KV Kortrijk

“Voetbal boomt in Kortrijk dankzij het succes van KV Kortrijk en van de Rode Duivels. Heel wat oefenvelden worden te vaak gebruikt, omdat ook bv. vrouwenvoetbal en G-voetbal in de lift zitten. Een kunstgrasveld is dan een goede oplossing”, zegt schepen van Sport An Vandersteene.

Rangschikking

Als de volgende bestuursploeg in Kortrijk doorzet met de aanleg van kunstgrasvelden, zullen vermoedelijk Heule en Aalbeke als eerste aan de beurt komen. Daar is volgens de Kortrijkse schepenen Arne Vandendriessche (Facility) en An Vandersteene momenteel de nood het hoogst. “Maar ook de omkaderende omstandigheden moeten juist zitten. Een aantal voetbalterreinen zijn zonevreemd en wachten op een regularisatie dan wel een verhuis. We moeten ook kijken wat er beweegt inzake het nieuwe stadion voor onze eersteklasseclub KV Kortrijk. Daarom zal in het huidige opzet elk jaar opnieuw bekeken worden welke deelgemeente prioriteit krijgt”, zeggen Vandendriessche en Vandersteen.

Geen kurk

Het kunstgrasveld in Marke wordt ingestrooid met de klassieke substraat van gemalen autobanden en niet met kurksubstraat. “Er was wat commotie rond de korrels van autobanden, maar tests in Kortrijk en elders in Vlaanderen geven aan dat er geen probleem is met het uitlogen. Alle resultaten blijven ver onder de gangbare normen. Kurk wordt vaak gebruikt als alternatief, maar over de bespeelbaarheid op lange termijn met kurkkorrels bestaat er nog geen duidelijkheid”, stelt Arne Vandendriessche.

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Restauratie Groot Vleeshuis Gent

Restauratie Groot Vleeshuis Gent

De stad Gent voert begin volgend jaar dringende herstelwerken uit aan het dak van het Groot Vleeshuis. Een grondige restauratie is gepland vanaf 2024. Als preventieve maatregel voor de veiligheid van de voetgangers wordt rond de groenzone in de[…]

11/07/2018 | ArchitectenErfgoed
Een nieuwe residentie voor de vzw Emiliani in Lokeren

Een nieuwe residentie voor de vzw Emiliani in Lokeren

Dilbeek zet ontwikkeling welzijnssite Breugheldal in gang

Dilbeek zet ontwikkeling welzijnssite Breugheldal in gang

Sociale dienstverleningscluster voor De Ideale Woning

Sociale dienstverleningscluster voor De Ideale Woning

Meer artikels