Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kortrijk legt acht kunstgrasvelden aan

Gerelateerde onderwerpen :

Kortrijk legt acht kunstgrasvelden aan

De Kortrijkse schepenen Arne Vandendriessche (derde van l.) en An Vandersteene (derde van r.) geven met het bestuur van KFC Marke de aftrap voor de aanleg van acht kunstgrasvelden.

De stad Kortrijk laat volgend jaar een kunstgrasveld aanleggen op de terreinen van voetbalploeg KFC Marke. Het is het eerste kunstgrasveld in een reeks van acht die met een ritme van één per jaar gerealiseerd zullen worden. Na deze ronde zal elke Kortrijkse deelgemeente over een kunstgrasveld beschikken.

 

De kosten voor de aanleg van het kunstgras op het wedstrijdterrein in Marke worden begroot op 650.000 €. Daarin zijn nog omgevingswerken en nieuwe veldverlichting begrepen. Deze opdracht zal Europees worden aanbesteed. De uitvoering staat op de agenda voor het najaar van 2018.

KV Kortrijk

“Voetbal boomt in Kortrijk dankzij het succes van KV Kortrijk en van de Rode Duivels. Heel wat oefenvelden worden te vaak gebruikt, omdat ook bv. vrouwenvoetbal en G-voetbal in de lift zitten. Een kunstgrasveld is dan een goede oplossing”, zegt schepen van Sport An Vandersteene.

Rangschikking

Als de volgende bestuursploeg in Kortrijk doorzet met de aanleg van kunstgrasvelden, zullen vermoedelijk Heule en Aalbeke als eerste aan de beurt komen. Daar is volgens de Kortrijkse schepenen Arne Vandendriessche (Facility) en An Vandersteene momenteel de nood het hoogst. “Maar ook de omkaderende omstandigheden moeten juist zitten. Een aantal voetbalterreinen zijn zonevreemd en wachten op een regularisatie dan wel een verhuis. We moeten ook kijken wat er beweegt inzake het nieuwe stadion voor onze eersteklasseclub KV Kortrijk. Daarom zal in het huidige opzet elk jaar opnieuw bekeken worden welke deelgemeente prioriteit krijgt”, zeggen Vandendriessche en Vandersteen.

Geen kurk

Het kunstgrasveld in Marke wordt ingestrooid met de klassieke substraat van gemalen autobanden en niet met kurksubstraat. “Er was wat commotie rond de korrels van autobanden, maar tests in Kortrijk en elders in Vlaanderen geven aan dat er geen probleem is met het uitlogen. Alle resultaten blijven ver onder de gangbare normen. Kurk wordt vaak gebruikt als alternatief, maar over de bespeelbaarheid op lange termijn met kurkkorrels bestaat er nog geen duidelijkheid”, stelt Arne Vandendriessche.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

 UGent investeert 30 miljoen euro in Campus Heymans

UGent investeert 30 miljoen euro in Campus Heymans

De UGent heeft plannen om haar campus aan de Corneel Heymanslaan de komende jaren aantrekkelijker te maken en investeert ongeveer 30 miljoen euro in deze campus in het zuiden van Gent. Voor de eerste fase van de werken, de bouw van een nieuw[…]

24/06/2022 | UGentstudenten
Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Vergunning voor jeugdinstelling in Victor Horta-internaat Brussel

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Brussel begint aan ontwikkeling van LionCity

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Geel krijgt eerste residentieel warmtenet van de Kempen

Meer artikels