Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kortrijk bekijkt haalbaarheid van een 'dak boven Heule'

Gerelateerde onderwerpen :

De plannen over de heraanleg van de Heuleplaats in Kortrijk krijgen stilaan vorm. Een adviesgroep met Heulenaars overlegt regelmatig met het studiebureau om de plannen uit te werken. Eén van de onderdelen die in de heraanleg bestudeerd wordt, is het 'dak boven Heule'. De stad schrijft hiervoor een studieopdracht uit. De studiekosten worden geraamd op 12.000 '.

In 2011 schreef Confrérie de Griffioen een ideeënwedstrijd uit. Het doel van de wedstrijd was om tot een realistisch, uitvoerbaar en haalbaar schetsontwerp voor een tijdelijk en eenvoudig te (de)monteren 'dak' boven de Heuleplaats te komen. Nu de plannen voor de Heuleplaats vorm krijgen, is het het uitgelezen moment om die ideeën over het dak te bestuderen om te zien of dit technisch uitvoerbaar is.

Als blijkt dat zo'n demonteerbare shelter technisch en financieel mogelijk is, kunnen de ankerpunten ervoor al geplaatst worden bij de heraanleg van Heuleplaats. Het eigenlijke 'dak' daarentegen zou kunnen gefinancierd worden via crowdfunding.

Alles wordt gevolgd door de adviesgroep. In oktober al volgt een bijeenkomst om enerzijds het voorontwerp van Heuleplaats te bespreken en anderzijds ook de ingediende studies van 'het dak boven Heule' te bekijken. Later in het najaar zal het voorontwerp ook nog voorgesteld worden aan alle Heulenaars.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

De Regie der Gebouwen heeft vier consortia geselecteerd die nu concrete voorstellen voor de bouw van de toekomstige gevangenis van Vresse-Sur-Semois kunnen uitwerken. Zij kregen zopas het performantiebestek overhandigd, evenals de andere[…]

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Dijledal Leuven voltooit renovatie woonblok in Waterleidingstraat

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Vier kandidaat-bouwers voor gevangenis Leopoldsburg

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Antwerpse woonzorgcampus wordt hotel

Meer artikels