Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Koning Boudewijnstadion wordt gerenoveerd

Gerelateerde onderwerpen :

,
Koning Boudewijnstadion wordt gerenoveerd

© Jasha.

Met de aangekondigde renovatie van het Koning Boudewijnstadion in Brussel lijken de plannen voor de bouw van een nieuw voetbalstadion door BAM-Ghelamco in Brussel definitief van de baan. De organisatie van de Memorial Van Damme en de Koninklijke Belgische VoetbalBond (KBVB) bundelen hun krachten in het stadiondossier van het Koning Boudewijnstadion.

Samen hebben ze de intentie om de huidige generatie topsporters en hun buitengewone supporters te geven wat ze verdienen: een moderne sporttempel.
Het gerenoveerde stadion zal omgedoopt worden tot Golden Generation Arena, verwijzend naar de gouden generatie sporters. Het moet het officiële stadion worden voor onze Rode Duivels, de Memorial, en het decor worden van zowel voetbal- en atletiekfinales als concerten.

Zelfde locatie

Aan de bestemming van het stadion verandert niets. De initiatiefnemers willen gewoon een moderne sporttempel op dezelfde locatie als vandaag. Bovendien wordt de capaciteit van deze nieuwe infrastructuur teruggebracht tot 40.000 supporters, wat de mobiliteit en de leefbaarheid van dit project alleen maar ten goede komt.

Ceo Bob Verbeeck van Golazo is blij met de ontwikkelingen. “Dit is voor ons als organisator van de Memorial een eerste stap in de goede richting. Het is erg belangrijk dat voetbal en atletiek elkaar in deze plannen vinden en samen voor één nieuw stadion gaan. Zo kunnen we de herinnering aan Ivo Van Damme én de huidige generatie topatleten en topvoetballers in Brussel levendig houden. We willen nu snel de volgende stappen zetten en met alle partijen hierover in overleg gaan. Dit is het juiste moment, gezien wij vanaf 2020 ook in de vernieuwende en innoverende Diamond League een belangrijke rol zullen blijven spelen”, meent Verbeeck.

Voetafdrukken

Enkele atleten van de ‘gouden generatie’ vereeuwigden hun voetafdrukken als symbolische eerste stenen voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion tot de Golden Generation Arena. Onder meer Kevin Borlée, Cynthia Bolingo, Youri Tielemans, Eden Hazard, Tessa Wullaert en Jan Vertonghen waren op de afspraak en willen ooit schitteren in de nieuwe sporttempel.

Kostenplaatje

Volgens de berekeningen uit 2015 van architectenbureau Goedefroo+Goedefroo uit Ooigem is de renovatie van het Koning Boudewijnstadion met een prijskaartje van zowat 110 miljoen € goed drie keer goedkoper dan de bouw van een nieuw voetbalstadion.

Vorig jaar doken in de media plannen op van bouwconcern Besix voor een uitgebreide renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Volgens die plannen zou de renovatie van het stadion ongeveer 200 tot 250 miljoen € kosten.

Een vorige renovatie van het Koning Boudewijnstadion werd uitgevoerd door CEI De Meyer, een deel van de BAM Group.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) heeft het consortium  voor de bouw van het nieuwe VRT-huis geselecteerd. De opdracht wordt gegund aan het bouwteam bestaande uit Office Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers[…]

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Meer artikels