Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Komatsu toont nieuwe graafmachine op Bauma

Komatsu toont nieuwe graafmachine op Bauma

Komatsu introduceert de PW98MR-10 (foto), een nieuwe, compacte graafmachine op banden met korte draaicirkel achteraan. Die voldoet aan de EU Stage IIIB-emissienormen. De machine werd zopas op Bauma voorgesteld.

De PW98MR-10 omvat volgende verbeteringen: een 2% lager brandstofverbruik, meer comfort voor de operator, meer veiligheid, meer opties en het Komtrax niveau 4-satellietvolgsysteem. De PW98MR-10 wordt aangedreven door een milieuvriendelijke Komatsu hogedruk common rail-motor van 48,5 kW/66 pk. Hij is krachtiger, zuiniger en vergt geen DPF-partikelfilter.

Net als de andere graafmachines uit de 10-serie maakt deze machine gebruik van de nieuwe Komatsu-oxidatiekatalysator (KDOC) die komaf maakt met de noodzaak tot regeneratie van de partikelfilters en die de bediening van de motor vereenvoudigt, en van het EGR-systeem (recirculatie van de uitlaatgassen). Ze heeft bovendien zes werkmodes, drie versnellingen - antislip, traag en snel -, een ventilatiesysteem met gesloten carter (CVV), een achteruitrijcamera, optionele led-verlichting vooraan bovenaan de cabine, een nieuw en zwaarder tegengewicht en dodehoekdetectie.

Voorts is er nog het tft-lcd hoge-resolutiescherm van 7' (in 25 talen) met tips voor brandstofbesparing en een geheugenfunctie die tot 10 aanbouwelementen opslaat. Het controlescherm heeft een nieuwe ATT/E-mode die het hydraulische debiet van de aanbouwelementen automatisch regelt. Belangrijk zijn ook de nieuwe cruise control, de nieuwe verstelbare stuurkolom en de nieuwe stuurhendel rechts van de ­proportionele bedieningshendel (PPC).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Besix bouwt stadion aan andere kant van de wereld

Het Kōtui-team, waarin Besix Watpac de hoofdaannemer is, werd geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van een nieuw overdekt stadion met 25.000 zitplaatsen in Christchurch dat onderdak zal bieden aan grote sportwedstrijden, internationale[…]

10/04/2021 | ProjectenBesix
CO2-negatieve tapijttegels maken klimaatneutraal bouwen eenvoudiger

CO2-negatieve tapijttegels maken klimaatneutraal bouwen eenvoudiger

Eerste Scania bij Warsco

Eerste Scania bij Warsco

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke