Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Komatsu stelt nieuwe high reach sloopgraafmachine voor

Gerelateerde onderwerpen :

Komatsu stelt nieuwe high reach sloopgraafmachine voor

Komatsu Europe en BIA Belgium verleggen grenzen met de nieuwe high reach-sloopgraafmachine PC490HRD-11 die voldoet aan de Europese Stage V-emissienorm. De nieuwkomer heeft het grootste bereik van de machines van 60 ton en kan met zes verschillende configuraties werken. De machine brengt een sloopwerktuig van 2 ton tot een hoogte van 32 m, een werktuig van 3,34 ton tot 28 m en een werktuig van 5 ton tot 17,4 m. De nieuwe machine laat de bestuurders toe om in alle veiligheid en met perfecte beheersing in maximaal bereik te werken.

De machine werd ontwikkeld door Komatsu UK, rekening houdend met het advies van klanten, en wordt vervaardigd in de nabijgelegen fabriek van Newcastle, in het noordoosten van Engeland. Ze functioneert als een compleet systeem, praktisch en bijzonder nauwkeurig, heel stabiel en comfortabel.Het bedrijfsgewicht van de PC490HRD-11 ligt tussen 55.200 kg en 73.400 kg. De Komatsu EU Stage V-motor levert een vermogen van 270 kW / 367 pk bij 1.900 toeren/min, voor een minimale ecologische voetafdruk. De milieuproblematiek krijgt steeds meer aandacht en stadsomgevingen zijn steeds gevoeliger voor emissies. De PC490HRD-11 zorgt ervoor dat de klanten van Komatsu op meer aanbestedingen kunnen intekenen, het bewijs van hun milieubekommernis kunnen leveren en hun investering op lange termijn kunnen rentabiliseren.De nieuwe PC490HRD-11 graafmachine is bijzonder veelzijdig en kan dan ook volgens de behoeften van de bouwwerf geconfigureerd worden. Het systeem om van giek te veranderen omvat extra grote snelkoppelingen die toelaten om de tegendruk en de hitte van de olie te beperken, zonder het debiet te verminderen. Het systeem heeft ook hydraulische vergrendelpennen die binnenin de hoofdgiek geïnstalleerd zijn om het risico op schade te verminderen.

De actieradiusindicator van de PC490HRD-11 vormt een echte troef. De operator kan de machine over 360° gebruiken zonder enig risico voor de veiligheid. Hij toont eveneens de beelden van de camera die als optie op het uiteinde van de graafarm kan worden bevestigd.

Komatsu heeft zich geen moeite gespaard inzake de vervoerbaarheid van de PC490HRD-11. Elk machinedeel heeft grote ankerringen om ze in alle veiligheid op de aanhanger te tillen en vast te maken. De machine is zo compact en licht mogelijk gemaakt, zonder aan de stevigheid te raken.

De graafmachine heeft standaard een nieuw variabel chassis. Het beperkt het gewicht en garandeert een buitengewone stabiliteit ondanks de transportbreedte van minder dan 3 m. Het optionele, hydraulisch variabele chassis versnelt en vergemakkelijkt aanzienlijk de montage van de machine op de bouwwerf, met een werkbreedte van bijna 4 m, terwijl de transportbreedte onder de 3 m blijft.

Komatsu heeft ook verschillende functies om de operator meer comfort te bieden. Zo kunnen de ruitenwisser vooraan en de kanteling van de cabine vanuit de joysticks geactiveerd worden, zonder daarbij de  hoofdbedieningen te verlaten.

“Bij Komatsu proberen we vooral om de producten te verbeteren en te innoveren, om de huidige machineprestaties naar een hoger niveau te tillen. Deze high reach-machine toont aan in welke mate de mening van onze klanten en ons eigen vermogen tot vindingrijkheid en innovatie tot een uitzonderlijke machine versmelten”, meent Stuart Blackham, design manager voor de sloopproducten bij Komatsu UK.

“Komatsu is er trots op dat de in Europa verkochte sloopproducten integraal in onze Europese graafmachinefabriek ontwikkeld en vervaardigd worden. Met andere woorden, onze innovaties zijn op de lokale markt geïnspireerd. Iedereen doet zijn best om de operator een buitengewone veelzijdigheid, veiligheid en comfort te bieden”, besluit Simon Saunders, product marketing manager voor de sloopmachines bij Komatsu Europe.

Het nieuwe Komtrax-telematicasysteem en het aanvullende Care-onderhoudsprogramma verbeteren de ondersteuning en het beheer van het machinepark, beschermen de machine tegen verkeerd gebruik en garanderen een maximale efficiëntie en werktijd.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco Construction Machinery Europe en de Belgische verdeler De Bruycker-Kemp kondigen aan dat aan het Kobelco-assortiment de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) werden toegevoegd. Deze nieuwe generatie graafmachines[…]

12/06/2021 | Graafmachines
Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Van Der Spek neemt Franse torenkraanverhuurder over

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt gamma hybride graafmachines uit

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Caterpillar: wielladers met meer productiviteit en minder onderhoudskosten

Meer artikels