Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Komatsu presenteert de hydraulische graafmachine PC360LCi-11

Gerelateerde onderwerpen :

Komatsu presenteert de hydraulische graafmachine PC360LCi-11

Als sinds hun introductie zijn de graafmachines van Komatsu met Intelligent Machine Control een groot succes vanwege hun bijdrage aan een hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten voor de klanten. Ze zijn volgens invoerder BIA dan ook de maatstaf geworden in de bouwsector. Met de komst van de PC360LCi-11 kunnen klanten deze voordelen voortaan ook benutten bij grote infrastructuur- en grondverzetprojecten.

“Sinds de introductie van de PC210LCi-11 hebben klanten het nut gezien van onze Intelligent Machine Control-technologie op bouwplaatsen waar grote hoeveelheden grond afgegraven moeten worden. Velen van hen hebben om een grotere machine gevraagd”, vertelt Rob Macintyre, product manager bij Komatsu Europe. “Met deze PC360LCi-11 kunnen we voldoen aan die wens. We hebben er alle vertrouwen in dat ook deze machine zal bijdragen aan een hogere productiviteit, efficiëntie en lagere operationele kosten bij dergelijke toepassingen.”

Het bedrijfsgewicht van de PC360LCi-11 ligt volgens de configuratie tussen 35.600 en 36.200 kg. De aanbevolen capaciteit van de graafbak is 2,66 m³. De zuinige EU Fase IV-conforme Komatsu-motor SAA6D114E-6 levert een nettovermogen van 202 kW0/275 pk bij 1950 toeren per minuut.

Dankzij het Intelligent Machine Control-systeem wordt de bak automatisch aangepast aan het graafoppervlak en kan deze niet te diep gaan. De besturingsfunctie monitort automatisch de nivellering, met realtimepositionering van de rand van de bak ten opzichte van de machine en het werkoppervlak. De werkstatus wordt direct weergegeven op het multifunctionele 12,1 inch-kleurenscherm van het bedieningspaneel, zonder vertraging zoals bij conventionele sensoren.

Het in de fabriek geïnstalleerde, volledig geïntegreerde Intelligent Machine Control-systeem omvat hydraulische cilinders met standmeters voor de giek, de graafarm en de bak. Het is gedurende twee machinegeneraties ontwikkeld door Komatsu voor een nauwkeurige realtimepositionering van de rand van de bak. De IMU (inertiële meeteenheid) zorgt voor een precieze aansturing en bepaalt de machinehoek aan de hand van de gyrosensor- en versnellingsmetergegevens. Een zeer krachtige antenne verstuurt de satellietsignalen naar een gnss-ontvanger die deze verwerkt en de positie van de machine in realtime aangeeft.

De PC360LCi-11 met Intelligent Machine Control maakt een zeer efficiënte verplaatsing van materialen mogelijk zonder gevaar om te diep te graven. Via het gebruiksvriendelijke aanraakscherm kan het fijne nivelleren heel nauwkeurig ingesteld worden. De operator beschikt over realtime-informatie over de positie van de rand van de bak ten opzichte van het oppervlak, de ‘as built’-status en een instelbare splitscreen-weergave in profiel, van het terrein of in 3D.

Dankzij de 3D-gegevensweergave op het scherm van het bedieningspaneel kunnen de werkzaamheden voor het afpalen, het opmeten en het nameten teruggebracht of zelfs weggelaten worden. Hierdoor wordt de veiligheid aanzienlijk verbeterd omdat er minder personen op de bouwplaats en in de buurt van de machine moeten komen. De intelligente schakelaars voor het in- en uitschakelen van de halfautomatische besturing en voor het verhogen en verlagen van de offset zijn volledig geïntegreerd in de joysticks. Dit biedt de operator nog meer efficiëntie en veiligheid.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

Materieelproducent Mecalac heeft een akkoord gesloten met distributeur AML voor Wallonië en Brussel. AML was tot voor kort vooral een lokale dealer van premium-merken in materieel. Het is voor het eerst dat Ateliers Marcel Lambert (AML)[…]

10/12/2021 | MaterieelVerhuur
Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

TVH Equipment bouwt rond gebouw met bijna 40 poorten

Meer artikels