Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Komatsu heeft Stage IV-bulldozer in klasse van 9-10 ton

Gerelateerde onderwerpen :

Komatsu heeft Stage IV-bulldozer in klasse van 9-10 ton

De Japanse constructeur Komatsu bracht zopas zijn nieuwe D37EX/PX-24-bulldozer op de markt met een selectieve katalytische reductie-systeem (SCR). Het resultaat is een 80% lagere NOx-uitstoot ten opzichte van een Stage III-motor met AdBlue. De bulldozer is leverbaar in twee versies: PX-chassis (breed) en EX-chassis (smal).

Het brandstofverbruik is met 10% verminderd ten opzichte van het D37-22 model. De besparing kan oplopen tot 4.500 € over een periode van drie jaar (bij 1.500 uren per jaar) tegen 1 € per liter. Voorts wijst invoerder BIA nog op de hydrostatische transmissie met elektronische bediening (HST), het INPAT-blad met zes kantelhoeken, de nieuwe geïntegreerde ROPS/FOPS-cabine, het grote comfort, het TFT-LCD-hoge-definitie kleurenscherm met ECO/Power en identificatie van de operator, met mogelijke uitbreiding tot de vlootbeheerder.

De bulldozer heeft een achteruitrijcamera in kleur en een secundaire schakelaar om de motor te stoppen. Zoals de meeste andere Komatsu-machines is hij uitgerust met het Komtrax 5-satellietvolgsysteem dat o.m. een aansluiting via 3G-smartphone omvat, evenals een controle van het AdBlue-vloeistofpeil, gebruiksrapporten in geval van overdreven brandstofverbruik en een statusrapport van de bulldozer, plus een beveiliging tegen diefstal van brandstof.

De bulldozer beschikt over het nieuwe PLUS Parallel Link Undercarriage System (systeem met parallelle schakels voor rupskettingen) van 460 mm, evenals langere looprollen. Op deze bulldozer is de eindtransmissie voortaan tegen vuil en beschadiging beschermd door een nieuwe labyrintdichting met driedubbele ring voor een grotere duurzaamheid.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

e-power heeft een generator op waterstof

e-power heeft een generator op waterstof

Het bedrijf e-power uit Nieuwerkerken, het vroegere Europower Generators, ontwikkelde een waterstofgenerator. “Deze innovatie is het eerste concrete resultaat van de ‘groene’ strategie waar het nieuwe management voor[…]

29/09/2021 | MaterieelVerhuur
Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Cebeko verhuist naar nieuwbouw

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Doosan en Interparts winnen twee awards op Matexpo

Huurland neemt Global Rent over

Huurland neemt Global Rent over

Meer artikels