Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Komatsu heeft nieuwe Serie 8-wiellader

Komatsu heeft nieuwe Serie 8-wiellader

Machinebouwer Komatsu lanceert via verdeler BIA de eerste Serie 8-wielladers van de nieuwste generatie. Met een netto-vermogen van 142 kW/194 pk voldoet de WA380-8 aan de EU Stage IV-emissienormen en verbruikt hij tot 6% minder dan het vorige model (WA380-7). Deze machine van 18,5 ton heeft de selectieve katalytische reductie (SCR) die de NOx-uitstoot nog meer beperkt met AdBlue en de nieuwe werkmodus E (voor Economy) die het brandstofverbruik tot 8% vermindert bij het laden en tot 7% bij het laden en vervoer (load and carry) ten opzichte van de WA380-7.

Comfort

Voorts is er een nieuw automatisch graafsysteem dat een ideaal laadvermogen biedt en de vermoeidheid van de operator vermindert. De wiellader heeft bovendien het nieuwe Komtrax versie 5-satellietvolgsysteem dat volgende voordelen biedt: gemoedsrust, lagere exploitatiekosten, meer winst, aansluiting via 3G-smartphone, identiteit van de operator, controle van het AdBlue-vloeistofpeil, gebruiksrapporten bij bovenmatig brandstofverbruik en statusrapport van de wiellader met SCR-systeem.

Voor extra tijdwinst en voor de veiligheid van de operator heeft de wiellader brede, vleugelvormige deuren die met gascilinders bediend worden. De gemakkelijke en snelle toegang zorgt ervoor dat hoger gelegen onderdelen moeiteloos en in alle veiligheid bereikt kunnen worden. Om de zijkanten van de machine makkelijker bereikbaar te maken, werden achteraan het chassis van de wiellader brede opstappen geplaatst. Anders dan op de WA380-7 bevindt de koelventilator zich hier vóór de radiator voor een vlotte toegang en makkelijke reiniging. De bediener zit in een nieuwe, verstelbare stoel met luchtvering waarop hij snel de juiste werkstand vindt, met drie armsteunstanden naar keuze.

De belangrijkste kenmerken van de WA380-8 zijn een kiplast in lijn van 14.565 kg, een graafkracht op de bak van 163 kN, een storthoogte op de bak-as van 4.095 mm, een bereik op 45° van 1.235 mm en een maximale snelheid van 40 km/u (vooruit en achteruit).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar