Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Koersel krijgt nieuw jeugdhuis

Gerelateerde onderwerpen :

Jeugdhuis Club 9 in Koersel (Beringen) krijgt een nieuwbouw. Het voorontwerp en de bijhorende raming werd reeds opgemaakt. De bouwaanvraag en de uitwerking van de uitvoeringsplannen en bestekken zijn in voorbereiding. De raming van het voorontwerp bedraagt 1.748.000 ', btw inbegrepen, voor de realisatie van de bouwwerken en de omgevingswerken. De start van de werkzaamheden is gepland in november; de ingebruikname is eind 2017 voorzien.

Jeugdwerking en muziekacademie

Het stadsbestuur van Beringen wil met de realisatie van deze nieuwbouw zowel de jeugdwerking als de muziekacademie een enorme boost geven. Het project combineert de jeugdclub en de slagwerklokalen op één locatie waardoor beiden optimaal op mekaar kunnen inspelen. Ook is rekening gehouden met de inplanting van de nieuwe chirolokalen, met aandacht voor toekomstige beschikbare open (speel)ruimte. In het ontwerp en tijdens de bouw wordt extra rekening gehouden met een goede akoestische aanpak om geluidsoverlast voor de buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken. De nieuwbouw zal ook op vlak van energiezuinigheid en duurzaamheid goed scoren.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels