Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Koekjesfabriek maakt plaats voor bedrijventerrein in Ichtegem

Gerelateerde onderwerpen :

,
Koekjesfabriek maakt plaats voor bedrijventerrein in Ichtegem

(c) Global Estate Group

In het West-Vlaamse Ichtegem maken de voormalige gebouwen van Dupon Biscuits plaats voor een nieuw bedrijventerrein met 31 kmo-units dat de naam Houtland-West krijgt. De koekjesbakker verhuist naar een nieuwe vestiging in Torhout. De bouw start in februari en moet eind 2022 klaar zijn.
De keuze om de oude gebouwen van Dupon Biscuits, dat koekjes voor ijsjes maakt, te herontwikkelen tot kleine kmo-units is te verklaren vanuit het nijpende tekort in de regio aan kwalitatieve ruimte voor kleine zelfstandigen en ondernemers. Door de uitstekende ligging is er veel interesse in de nieuwe economische hotspot.
 
“We merken dat vele kmo’s al jaren tevergeefs op zoek zijn naar een stek om uit te breiden. Het weinige dat op de markt komt, is te duur of te groot of er is een ellenlange wachtlijst. Houtland-West zal extra zuurstof geven aan het economische weefsel in de regio”, zegt Kathleen Dewulf, managing partner van Global Estate Group, die het project ontwikkelt.
 
Global Estate Group  uit Oostkamp is één van de belangrijkste West-Vlaamse ontwikkelaars van bedrijventerreinen, met onder meer kmo-parken in Bredene, Roeselare, Veldegem, Waardamme en Wielsbeke, en mikt met Houtland-West op een bedrijventerrein dat tegelijk functioneel en duurzaam is. Dat laatste wil het onder meer bereiken door enkele bestaande gebouwen te integreren in het project.
 
“De site heeft een totale oppervlakte van 2,3 ha en omvat tot op heden loodsen, kantoren, productiehallen en een woning. De loodsen en kantoren maken plaats voor de 31 kmo-units, maar de twee productiehallen van respectievelijk 2.100 m² en 4.300 m² blijven behouden en worden te koop of te huur aangeboden. Op die manier hergebruiken we wat er vandaag nog is, maar steken we het in een nieuw kleedje”, aldus Kathleen Dewulf.
 
De kmo-units hebben oppervlaktes tussen 128 en 405 m² en zijn uitstekend geschikt als opslagplaats of atelier. Indien gewenst kunnen meerdere units samengevoegd worden. Alle units zijn opgetrokken in kwalitatieve materialen en worden casco opgeleverd, zodat de ondernemer de unit helemaal kan afstemmen op zijn eigen behoefte.
 
Een grote troef van het nieuwe bedrijventerrein, is de goede bereikbaarheid. Het kmo-park ligt op 3 km van het centrum van Ichtegem en vlakbij de gewestweg N33 (Torhout-Oostende). De E40 bevindt zich op 10 km (afrit Gistel) en de E403 (afrit Torhout) op 12 km.
De afbraak en het opruimen van de oude gebouwen van Dupon Biscuits die plaats moeten ruimen is bezig. Global Estate Group hoopt in februari te starten met de bouw van de units, zodat de ondernemers eind 2022 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe kmo-park. De verkoop van de units is in handen van makelaar Osaer & Pauwels.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels