Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Knokke-Heist zoekt partner voor bouw uitvaartcentrum

Gerelateerde onderwerpen :

De gemeenteraad van Knokke-Heist heeft op 28 oktober het AGSO Knokke-Heist belast met de ontwikkeling van een uitvaartcentrum op de gemeentelijke centrale begraafplaats aan de Kalvekeetdijk in deelgemeente Westkapelle. Het AGSO zal een procedure starten om een private partner aan te duiden die op eigen risico zal instaan voor de bouw en exploitatie van dit centrum. De private partner krijgt een erfpacht van minstens 33 jaar. Deze kan éénmalig worden verlengd voor een periode van 33 jaar zonder de duur van 66 jaar te overschrijden.

Voor de ontwikkeling van het koppelgebied Westkapelle vindt het gemeentebestuur het aangewezen om de infrastructuur van de gemeentelijke begraafplaats verder uit te bouwen. Behalve de heraanleg van de parking en de ontvangstruimte wordt eveneens een terrein voorzien voor een uitvaartcentrum. Dit project past in de planningsvisie voor het koppelgebied Westkapelle. Een uitvaartcentrum aan een centrale begraafplaats zal een grote toegevoegde waarde opleveren doordat afscheidsplechtigheden en teraardebestelling op één en dezelfde site kunnen worden georganiseerd. De uitbreiding van het uitvaartcentrum komt op de huidige parking van de parkbegraafplaats, namelijk naast de Blue Buddha. De exploitatie van een dergelijk centrum behoort niet tot de kerntaken van de gemeente. Vandaar dat het gemeentebestuur een terrein ter beschikking stelt van gegadigden die deze exploitatie op zich willen nemen.

Naar aanleiding van de bouwplannen rezen er vragen over de toekomst van de nabijgelegen helihaven. Deze blijft nog vijf jaar op de huidige locatie. In 2020 schuift de helihaven een klein beetje op. De ingang aan de kant van de Herenweg verhuist dan naar de kant van de Natiënlaan, waar een nieuwe toegangsweg wordt aangelegd. De helihaven kreeg van het gemeentebestuur de toestemming om een loods te bouwen voor tien helikopters. De vroegere helikopterloods zal door de groendienst gebruikt worden voor het onderhoud van de parkbegraafplaats.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels