Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Knokke-Heist bant te luide werfradio's

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Knokke-Heist bant te luide werfradio's

(c) Hilti

Kustgemeente Knokke-Heist versoepelt op vraag van de aannemersfederaties de jaarlijkse bouwstop aan de kust. Maar de bouwsector betaalt daar wel een prijs voor. Werfradio’s die tot op de openbare weg te horen zijn, zijn voortaan verboden. Bij de gemeente werden in het recente verleden veel klachten opgetekend over geluidsoverlast door werfradio’s. Is zo’n verbod terecht of verliest de aannemerij opnieuw een stukje van zijn charme?
De gemeenteraad van Knokke-Heist keurde zopas een algemene politieverordening goed. Het gemeentebestuur wil in deze coronatijd de bouwsector  wat tegemoet te komen. De bouwbedrijven hebben heel wat achterstand opgelopen en spelen in tijden van economische en financiële crisis een cruciale rol. Voor deze zomer is er daarom in bepaalde stukken van de toeristische zone een versoepeling van de bouwstop.
 
Vanaf vrijdag 5 juni is bij bouwwerken het gebruik van radio’s of muziekinstallaties die hoorbaar zijn van op het openbaar domein voortaan verboden over het hele grondgebied van Knokke-Heist. In de algemene politieverordening is ook het maximumbedrag van de gasboete opgetrokken tot 350 €. 
 
Knokke-Heist heeft dit jaar een bouwstop van 6 juli tot 30 augustus in de kustzone (volledige Zeedijk) en de belangrijkste winkelstraten, parken en pleinen in de toeristische zone (Graaf d’Ursellaan, Lippenslaan, Dumortierlaan, Kustlaan, Golvenstraat, Strandstraat, Zeewindstraat, Ebbestraat, Westhinderstraat, Oosthinderstraat, Zeehelling, Windrooshelling, Vissershuldeplein, Heldenplein, Canadasquare, Rubensplein, Van Bunnenplein, Lichttorenplein). 
 
Voor de rest van detoeristische zone en bepaalde pleinen is er een bouwstop van 18 juli tot 16 augustus. Aan het Directeur-generaal Willemspark, Manitobaplein, Albertplein en De Wielingen is het verboden om vanaf zaterdag 18 juli tot en met zondag 16 augustus werken en handelingen aan en in gebouwen uit te voeren die hinder en overlast in de omgeving kunnen veroorzaken door o.m. geluid, stof, trillingen of geurhinder.
 
Voorts is het zo dat in de algemene politieverordening de niet-hinderlijke werken aan en in gebouwen mogelijk blijven. Dit zijn de kleine (onderhouds)werken die door de eigenaar of bewoner aan de woning worden uitgevoerd en die de hinder afkomstig uit de normale lasten van het nabuurschap niet overschrijden. Deze werken mogen uitgevoerd worden indien ze beperkt zijn in tijd, geen zware impact op de omgeving hebben en nagenoeg geen privatieve inname op het openbaar domein met zich brengen.   
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Genk en Energyville/VITO mogen Europese testsite realiseren

Het living lab op het Thor Park in Genk, opgebouwd uit energie-innovaties geleid door EnergyVille, stelde zopas ambitieuze uitbreidingsplannen voor. oPEN Thor is de naam van een testsite die naast het wetenschaps- en bedrijvenpark van 100 ha ook[…]

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Nieuw stadhuis Beringen geopend

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

Werken aan site Verbeemen in Mechelen starten begin 2022

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

152 miljoen € voor Brussels politiegebouw

Meer artikels