Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Knokke-Heist bant te luide werfradio's

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Knokke-Heist bant te luide werfradio's

(c) Hilti

Kustgemeente Knokke-Heist versoepelt op vraag van de aannemersfederaties de jaarlijkse bouwstop aan de kust. Maar de bouwsector betaalt daar wel een prijs voor. Werfradio’s die tot op de openbare weg te horen zijn, zijn voortaan verboden. Bij de gemeente werden in het recente verleden veel klachten opgetekend over geluidsoverlast door werfradio’s. Is zo’n verbod terecht of verliest de aannemerij opnieuw een stukje van zijn charme?
De gemeenteraad van Knokke-Heist keurde zopas een algemene politieverordening goed. Het gemeentebestuur wil in deze coronatijd de bouwsector  wat tegemoet te komen. De bouwbedrijven hebben heel wat achterstand opgelopen en spelen in tijden van economische en financiële crisis een cruciale rol. Voor deze zomer is er daarom in bepaalde stukken van de toeristische zone een versoepeling van de bouwstop.
 
Vanaf vrijdag 5 juni is bij bouwwerken het gebruik van radio’s of muziekinstallaties die hoorbaar zijn van op het openbaar domein voortaan verboden over het hele grondgebied van Knokke-Heist. In de algemene politieverordening is ook het maximumbedrag van de gasboete opgetrokken tot 350 €. 
 
Knokke-Heist heeft dit jaar een bouwstop van 6 juli tot 30 augustus in de kustzone (volledige Zeedijk) en de belangrijkste winkelstraten, parken en pleinen in de toeristische zone (Graaf d’Ursellaan, Lippenslaan, Dumortierlaan, Kustlaan, Golvenstraat, Strandstraat, Zeewindstraat, Ebbestraat, Westhinderstraat, Oosthinderstraat, Zeehelling, Windrooshelling, Vissershuldeplein, Heldenplein, Canadasquare, Rubensplein, Van Bunnenplein, Lichttorenplein). 
 
Voor de rest van detoeristische zone en bepaalde pleinen is er een bouwstop van 18 juli tot 16 augustus. Aan het Directeur-generaal Willemspark, Manitobaplein, Albertplein en De Wielingen is het verboden om vanaf zaterdag 18 juli tot en met zondag 16 augustus werken en handelingen aan en in gebouwen uit te voeren die hinder en overlast in de omgeving kunnen veroorzaken door o.m. geluid, stof, trillingen of geurhinder.
 
Voorts is het zo dat in de algemene politieverordening de niet-hinderlijke werken aan en in gebouwen mogelijk blijven. Dit zijn de kleine (onderhouds)werken die door de eigenaar of bewoner aan de woning worden uitgevoerd en die de hinder afkomstig uit de normale lasten van het nabuurschap niet overschrijden. Deze werken mogen uitgevoerd worden indien ze beperkt zijn in tijd, geen zware impact op de omgeving hebben en nagenoeg geen privatieve inname op het openbaar domein met zich brengen.   
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

De warehousing- en distributiespecialist Dematra uit Nazareth bouwt op zijn site nabij de E17 in Kruisem een enorm volautomatisch palletmagazijn, goed voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. De bouw vergt een[…]

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Meer artikels