Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Knikmops introduceert elektronische bediening op 180E en 130E

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Knikmops introduceert elektronische bediening op 180E en 130E

Het nut van een kleine kniklader als hulp in het bedrijf wordt vaak onderschat. Toch bewijst de steeds stijgende vraag naar Knikmops-knikladers dat steeds meer professionelen overtuigd zijn van hun meerwaarde: het werk gaat sneller en zware lichamelijke arbeid vermindert door het inzetten van de gepaste machine.

Gebr. Geens bouwt al meer dan 20 jaar knikladers. Het gamma werd de jongste jaren uitgebreid met telescoopversies op bijna elk model en het gamma hulpstukken wordt stilaan indrukwekkend. Waar een Knikmops vroeger bijna uitsluitend in de stratenmakers-wereld werd gebruikt, bieden de nieuwe varianten voortaan zo veel meer mogelijkheden om de machine in te zetten. Multifunctionaliteit en wendbaarheid zijn twee van de redenen waarom de professional een Knikmops aankoopt of huurt. Met een gamma gaande van 800 kg tot 2.5 ton heeft de gebruiker de mogelijkheid een machine te verwerven die voldoet aan zijn specifieke eisen of zijn mogelijkheden inzake transport.

Elektronische bediening

In 2016 werd gestart met de productie en verkoop van een nieuwste variant, de Knikmops 250E, waar de bediening van de ventielen elektronisch gebeurt. Die lijn wordt doorgetrokken naar de Knikmops 180E  en 130E . De bedoeling van deze varianten is de bedieningen op de machine elektronisch te laten gebeuren. De toepassing zal vooral gebruikt worden voor het werken en rijden met een laser. Waar voorheen bij het kilveren de elektronica in het kilverbord werd ingebouwd, is deze voortaan reeds verwerkt in de Knikmops. Dit maakt de machine iets duurder, maar het kilverbord een flink stuk goedkoper, zodat het totaalpakket ook voor een kleine machine betaalbaar wordt.

Wanneer daarbij nog gebruik gemaakt wordt van een draaikrans op het bord, maakt dit de bediening nog een stuk stabieler. Het grootste voordeel hierbij is dat ook andere accessoires via deze draaikrans via laser kunnen bediend worden. Denk bv. aan een asfaltbak of een egalisatieframe. Waar meestal gebruik wordt gemaakt van grotere machines voor laserwerk, bewijst Gebr. Geens dat dit ook kan voor een kleine, krachtige Knikmops (van 1,3 tot 2,5 ton), dus ook in kleinere ruimtes of voor het aanleggen van fietspaden.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

De nieuwe D7 dozer van Caterpillar biedt betere prestaties dan zijn voorganger, de D7E, en een brede keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies om klanten te helpen het maximale uit de bulldozer te halen. Een volautomatische[…]

02/05/2021 | MaterieelCaterpillar
Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Eerste Volvo-dumper Q45G Full Suspension geleverd in België

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Mulder Europe levert eerste elektrische stationaire betonmixers

Meer artikels