Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kleurrijk parket

Kleurrijk parket

Met 'Colores Desiguales' brengt Etceterra, een filiaal van Veronove Tegels, een opvallende vernieuwing in het parketaanbod op de Belgische markt. De 4 mm dikke eiken slijtlaag van deze 120 bij 1.200 mm metende parketplanken werd met een digitale techniek in de massa gekleurd. Daardoor verdwijnt de kleur niet door slijtage en ze verbleekt evenmin onder invloed van het zonlicht.

In zijn basisvorm bestaat het parket uit egaal gekleurde planken met een keuze uit zes tinten en met sterk verweerd uitzicht. De planken lijken wel afkomstig van afgeschuurde geverfde deuren, zegt de invoerder. In een tweede collectie met keuze uit vijf kleuren kreeg het oppervlak een mat en blinkend marmereffect, waarmee aansluiting wordt gezocht met een klassieke interieurinrichting.

Ten slotte zijn er fantasiedecors. Planken met een patroon van gebogen en verschillend gekleurde lijnen zoals de jaarringen van een stamdoorsnede. Planken met een lijnenpatroon dat horizontaal of verticaal loopt. Er is keuze tussen felle kleuren en een soberder uitvoering in zwart/grijs en beige/bruin.

Alle planken kunnen ook onderling gecombineerd worden. Zij zijn verkrijgbaar met tong en groef of met clickverbinding

'Colores Desiguales' brengt leven in elke ruimte. Horecazaken en shops zullen hierin zeker een aandachttrekker vinden, maar wie ook in woonruimtes met hout buiten de lijntjes wil kleuren, vindt mogelijkheden in dit gamma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Het Brugse Minnewaterpark vormt voor heel wat bezoekers de toegangspoort tot de stad. “Het park is er om te genieten:  het hele jaar door en in het bijzonder tijdens de twee festivals waar de Bruggeling elk jaar naar uitkijkt. Een[…]

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken