Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kleurrijk parket

Kleurrijk parket

Met 'Colores Desiguales' brengt Etceterra, een filiaal van Veronove Tegels, een opvallende vernieuwing in het parketaanbod op de Belgische markt. De 4 mm dikke eiken slijtlaag van deze 120 bij 1.200 mm metende parketplanken werd met een digitale techniek in de massa gekleurd. Daardoor verdwijnt de kleur niet door slijtage en ze verbleekt evenmin onder invloed van het zonlicht.

In zijn basisvorm bestaat het parket uit egaal gekleurde planken met een keuze uit zes tinten en met sterk verweerd uitzicht. De planken lijken wel afkomstig van afgeschuurde geverfde deuren, zegt de invoerder. In een tweede collectie met keuze uit vijf kleuren kreeg het oppervlak een mat en blinkend marmereffect, waarmee aansluiting wordt gezocht met een klassieke interieurinrichting.

Ten slotte zijn er fantasiedecors. Planken met een patroon van gebogen en verschillend gekleurde lijnen zoals de jaarringen van een stamdoorsnede. Planken met een lijnenpatroon dat horizontaal of verticaal loopt. Er is keuze tussen felle kleuren en een soberder uitvoering in zwart/grijs en beige/bruin.

Alle planken kunnen ook onderling gecombineerd worden. Zij zijn verkrijgbaar met tong en groef of met clickverbinding

'Colores Desiguales' brengt leven in elke ruimte. Horecazaken en shops zullen hierin zeker een aandachttrekker vinden, maar wie ook in woonruimtes met hout buiten de lijntjes wil kleuren, vindt mogelijkheden in dit gamma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Bouwsector slaagt erin om sociale dumping terug te dringen

Bouwsector slaagt erin om sociale dumping terug te dringen

De uitvoeringstermijn als gunningscriterium

De uitvoeringstermijn als gunningscriterium

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite