Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kleurrijk parket

Kleurrijk parket

Met 'Colores Desiguales' brengt Etceterra, een filiaal van Veronove Tegels, een opvallende vernieuwing in het parketaanbod op de Belgische markt. De 4 mm dikke eiken slijtlaag van deze 120 bij 1.200 mm metende parketplanken werd met een digitale techniek in de massa gekleurd. Daardoor verdwijnt de kleur niet door slijtage en ze verbleekt evenmin onder invloed van het zonlicht.

In zijn basisvorm bestaat het parket uit egaal gekleurde planken met een keuze uit zes tinten en met sterk verweerd uitzicht. De planken lijken wel afkomstig van afgeschuurde geverfde deuren, zegt de invoerder. In een tweede collectie met keuze uit vijf kleuren kreeg het oppervlak een mat en blinkend marmereffect, waarmee aansluiting wordt gezocht met een klassieke interieurinrichting.

Ten slotte zijn er fantasiedecors. Planken met een patroon van gebogen en verschillend gekleurde lijnen zoals de jaarringen van een stamdoorsnede. Planken met een lijnenpatroon dat horizontaal of verticaal loopt. Er is keuze tussen felle kleuren en een soberder uitvoering in zwart/grijs en beige/bruin.

Alle planken kunnen ook onderling gecombineerd worden. Zij zijn verkrijgbaar met tong en groef of met clickverbinding

'Colores Desiguales' brengt leven in elke ruimte. Horecazaken en shops zullen hierin zeker een aandachttrekker vinden, maar wie ook in woonruimtes met hout buiten de lijntjes wil kleuren, vindt mogelijkheden in dit gamma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Langer zelfstandig wonen in hightech woning dankzij technisch woningplan

Een huis of appartement bouwen dat meegroeit met de bewoners is mogelijk dankzij allerlei technische snufjes. Maar hoe zorg je ervoor dat je al van bij het ontwerp rekening houdt met toekomstige technologie? Dat is wat de steden Leuven en[…]

22/09/2020 | ZorgsectorKU Leuven
Lening voor woning stijgt met 20.000 €

Lening voor woning stijgt met 20.000 €

Financiering onroerend erfgoed hertekend

Financiering onroerend erfgoed hertekend

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen