Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kleurrijk parket

Kleurrijk parket

Met 'Colores Desiguales' brengt Etceterra, een filiaal van Veronove Tegels, een opvallende vernieuwing in het parketaanbod op de Belgische markt. De 4 mm dikke eiken slijtlaag van deze 120 bij 1.200 mm metende parketplanken werd met een digitale techniek in de massa gekleurd. Daardoor verdwijnt de kleur niet door slijtage en ze verbleekt evenmin onder invloed van het zonlicht.

In zijn basisvorm bestaat het parket uit egaal gekleurde planken met een keuze uit zes tinten en met sterk verweerd uitzicht. De planken lijken wel afkomstig van afgeschuurde geverfde deuren, zegt de invoerder. In een tweede collectie met keuze uit vijf kleuren kreeg het oppervlak een mat en blinkend marmereffect, waarmee aansluiting wordt gezocht met een klassieke interieurinrichting.

Ten slotte zijn er fantasiedecors. Planken met een patroon van gebogen en verschillend gekleurde lijnen zoals de jaarringen van een stamdoorsnede. Planken met een lijnenpatroon dat horizontaal of verticaal loopt. Er is keuze tussen felle kleuren en een soberder uitvoering in zwart/grijs en beige/bruin.

Alle planken kunnen ook onderling gecombineerd worden. Zij zijn verkrijgbaar met tong en groef of met clickverbinding

'Colores Desiguales' brengt leven in elke ruimte. Horecazaken en shops zullen hierin zeker een aandachttrekker vinden, maar wie ook in woonruimtes met hout buiten de lijntjes wil kleuren, vindt mogelijkheden in dit gamma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar