Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Klaar voor de toekomst met de A50 Eco van Arcomet

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Klaar voor de toekomst met de A50 Eco van Arcomet

De blauw-oranje kranen van Arcomet zijn een gekend beeld in ons landschap. De firma heeft er dan ook al een lange geschiedenis opzitten. Gedurende deze vele jaren van activiteit is de merknaam een synoniem geworden voor kwaliteit en vakmanschap.

Het begon allemaal in het jaar 1968, met de eerste ontwikkeling van snelmontagekranen. In dat jaar was het bedrijf al 12 jaar actief onder de naam Ateliers de Constructions Métallurgiques, maar gedurende die periode was het vooral werkzaam als toeleverancier in de sector van de steenkoolmijnen. In de jaren ‘80 van vorige eeuw had Ateliers de Constructions Métallurgiques, kortweg Arcomet, al jaren ervaring opgedaan en inmiddels was het ook actief in gaan zetten op de verhuurmarkt. Geleidelijk aan groeide de firma uit tot één van de grootste spelers ter wereld.


In de jaren ‘90 van vorige eeuw kwamen er vestigingen in Duitsland en Nederland bij en met de overgang naar het nieuwe millenium kwamen daar nog uitbreidingen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bij. In het afgelopen decenium werd Arcomet Asia opgericht en ontsproten ook filialen in Singapore en Hong Kong. En tot slot vierde het bedrijf vorig jaar zijn 60-jarige bestaan.

Duurzaam basisconcept

Arcomet fabriceert en verkoopt niet alleen kranen, ze produceren ook kranen die voorbestemd zijn voor hun eigen verhuurvloot. Dit is een van de redenen waarom het bedrijf vasthoudt aan zijn duurzaam basisconcept, het concept is immers één van de primaire peilers van de kwaliteitsgarantie. Minder complexiteit betekent minder storingen en dat is tenslotte waar het om draait. Een bouwkraan die stil ligt, zorgt voor een opstopping op de hele werf, wat enorme logistieke en financiële gevolgen met zich kan brengen.

Gedaan met stroomvreters

Tegenwoordig kan Arcomet een uitgebreid gamma met moderne sturingstechnieken aanbieden. Daarboven is er steeds de mogelijkheid om te werken aan een stroomverbruik van 32A. Dit is per slot van rekening een alsmaar sterker wordende trend en daar is Arcomet zich zeker van bewust. Steden leggen de grote stroomvreters steeds meer aan banden, waardoor het alsmaar moeilijker wordt om voor een grote snelmontagekraan een stroomaansluiting van 63A te krijgen van de netbeheerder. Met de 32A-varianten verzekert Arcomet zich een toekomstige samenwerking met bedrijven die actief zijn in een stedelijke omgeving en andere werkplaatsen waar de stroombeperkingen strenger zijn.

Primeur

Dit jaar lanceert Arcomet een volledig nieuw product, de A50 Eco. Deze snelmontagekraan zal nog groter zijn en nog meer hijscapaciteit bezitten dan de andere modellen die het merk vandaag de dag produceert. De eerste presentatie hiervan zal gebeuren tijdens Matexpo. Met dit nieuwe model geeft de kranenproducent het startsein voor een nieuwe generatie kranen. Er zal immers een reeks slimme technologische oplossingen en vernieuwingen geïmplementeerd worden. Deze zullen de komende jaren ook hun weg naar de rest van het gamma vinden, maar momenteel zullen deze enkel te vinden zijn in deze nieuwste aanvulling van het gamma.

De A50 Eco is één van de grootste snelmontagekranen op de markt en het model toont aan dat je niet altijd keuzes hoeft te maken in het leven. De kraan bezit immers een indrukwekkende gieklengte van 50 m, maar liefst zeven verschillende haakhoogtes tot 36 m en een maximale capaciteit van 8.000 kg. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om zowel op 32A, 40A als op 63A te werken. 

www.arcomet.com

Publireportage

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels