Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kinrooi investeert 11 miljoen ' in uitbreiding woonzorgcentrum

Gerelateerde onderwerpen :

Kinrooi investeert 11 miljoen ' in uitbreiding woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Zorgvlied aan de Zandbosstraat in Molenbeersel opende precies twintig jaar geleden de deuren. Het centrum is inmiddels toe aan renovatie, wat voor de gemeente Kinrooi de aanleiding is voor de start van een reeks uitbreidings- en vernieuwingswerken. Het wordt meteen één van de voornaamste en tevens duurste projecten in de meerjarenplanning van de gemeente Kinrooi. De uitbreidingswerken worden geraamd op 11 miljoen ', waarvan 6 miljoen ' gesubsidieerd zal worden. Aannemingsbedrijf nv Driesen uit Overpelt kreeg eind 2014 de opdracht voor dit project toegewezen. Het ontwerp is van AR-TE-Stabo uit Leuven. De werkzaamheden zijn zopas begonnen.

'De aannemer is begonnen met de afbraak van de aangrenzende woning aan Zandbosstraat 2. Deze zal plaats ruimen voor de uitbreiding van het woonzorgcentrum. De voorbereidende graafwerken voor de nutsvoorzieningen zijn ook aan de gang. De hoofdingang wordt verplaatst naar de achterzijde van het woonzorgcentrum. Alle bezoekers, leveranciers en personeelsleden moeten het centrum binnengaan via deze achterzijde', vertelt OCMW-voorzitter Anita Meerten.

Drie fasen

'De uitvoeringstermijn van het hele project wordt geraamd op 950 kalenderdagen. In grote lijnen zullen de werken in drie fasen uitgevoerd worden. Het huidige gedeelte van het woonzorgcentrum met 64 bedden zal gesloopt en vervangen worden. De gebouwen van de serviceflats en van het administratieve en logistiek gedeelte blijven behouden', legt burgemeester Jo Brouns uit.

Er komen twee blokken: één van twee verdiepingen en één met enkel een gelijkvloers. De nieuwe blok van twee verdiepingen, goed voor 66 bedden, zal tijdens fase 1 gebouwd worden. Als deze klaar is, verhuizen de huidige bewoners van het oude naar het nieuwe gedeelte. Als de werken naar wens verlopen, zal dit vermoedelijk in mei of juni 2016 gebeuren.

Tijdens fase 2 worden interne verbouwingen in het administratieve en logistiek gedeelte gepland. Het betrokken personeel vindt dan tijdelijk zijn onderkomen in het oude woonzorgcentrum. In een derde fase wordt het bestaande woonblok gesloopt. Daarna komt op die plaats een nieuw woonblok met 32 woongelegenheden.

Zodra alle werken uitgevoerd zijn, zal wzc Zorgvlied naast de 22 serviceflats beschikken over 94 rusthuisbedden (woongelegenheden woonzorgcentrum) en vier woongelegenheden centrum voor kortverblijf (CKV). In het beste scenario zullen de werken volledig afgerond zijn tegen eind 2017. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels