Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kinrooi bouwt aan wzc en technische dienst

Gerelateerde onderwerpen :

Kinrooi bouwt aan wzc en technische dienst

Aannemer Driesen uit Overpelt is in de Limburgse gemeente Kinrooi bezig met twee grote projecten: de vervangings- en uitbreidingsnieuwbouw van het woonzorgcentrum (wzc) Zorgvlied en de nieuwbouw van een gemeentelijke technische dienst (zie ook Bouwkroniek van 20 oktober blz. 17-18). Dat deelt Eddy Smeets, communicatieverantwoordelijke van Kinrooi, mee.

Het wzc Zorgvlied wordt vernieuwd en de capaciteit wordt vergroot van 64 naar 98 woongelegenheden. Dit bouwproject (linkse foto), dat in totaal 11 miljoen € kost waarvan 6 miljoen wordt gesubsidieerd, bestaat uit drie fasen. De eerste fase, de vervangingsnieuwbouw, is al een tijdje afgerond. Deze nieuwbouw omvat twee verdiepingen met 66 woongelegenheden en bijhorende livings, zithoeken, badkamers, toiletten en dienstruimtes. Eind november 2016 verhuisden alle bewoners naar deze vervangingsnieuwbouw.

Afgelopen zomer werd ook de tweede fase afgerond. Hierbij werden de keuken, de wasserij, de kine- en ergoruimte, de refter, de vestiaires en de kantoorruimtes van het oude wzc verbouwd en gerenoveerd.

Momenteel is de aannemer bezig met de derde fase: de uitbreidingsnieuwbouw. Om die te kunnen realiseren, werden eerst de woongelegenheden van het oude wzc afgebroken. Momenteel is men bezig met de funderingen van deze uitbreidingsnieuwbouw. Deze uitbreidings-nieuwbouw bestaat uit één verdieping (gelijkvloers) en voorziet 32 bijkomende woongelegenheden met opnieuw bijhorende livings, zithoeken, badkamers, toiletten en dienstruimtes. De ingebruikname van de uitbreidingsnieuwbouw is op 1 oktober 2018 gepland.

Dezelfde aannemer startte eind september ook met de bouw van een nieuwe technische dienst, die tegen het huidige gemeentehuis zal aangebouwd worden (rechtse foto). De kostprijs van dit project wordt op bijna 1,6 miljoen € geraamd. Hierdoor komt er weer een extra dienstverlening bij op de meest centrale plaats in deze fusiegemeente. Die biedt nu plaats aan het gemeentehuis, het Sociaal Huis, het recyclagepark (Limburg.net) en dus in de loop van 2018 ook aan de technische dienst. 

 

 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Marktverkenning voor Loodswezensite

Marktverkenning voor Loodswezensite

AG Vespa, het autonome gemeentebedrijf voor vastgoed en stadsprojecten Antwerpen, werkt aan een kwalitatieve herontwikkeling van de Loodswezensite. Om dit gericht uit te werken, lanceert het een marktbevraging. Hiermee peilt het naar een[…]

19/05/2019 | Antwerpen
Project De Vaart gelanceerd

Project De Vaart gelanceerd

Stadsbader bouwt Gentse all weather terminal

Stadsbader bouwt Gentse all weather terminal

CCN-gebouw wacht herontwikkeling

CCN-gebouw wacht herontwikkeling

Meer artikels