Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kärcher heeft compacte veegmachine met hoge rijsnelheid

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Kärcher heeft compacte veegmachine met hoge rijsnelheid

Kärcher heeft voor één van de belangrijkste gemeentevoertuigklassen alle essentiële klantspecifieke eisen gebundeld in een nieuw model. De nieuwe compacte veegmachine MC 250 kan vrijelijk door het verkeer bewegen dankzij een hoge transportsnelheid en beschikt over voldoende ruimte dankzij een groot vuilreservoir. 

Met de nieuwe compacte veegmachine vult Kärcher de laatste leemte op in zijn portfolio en biedt het machines aan binnen alle klassen van 0,5 tot 6 m³. Zowel in de binnenstad als in de buitenwijken bestaat er een grote vraag naar veegmachines en daar gaan soms lange tussenafstanden mee gepaard. Veelvuldige ritten voor het ledigen van de vuiltank veroorzaken inactiviteit en zijn inefficiënt. De MC 250 zorgt in beide gevallen voor een oplossing omdat de veegmachine een transportsnelheid van 60 km/u en een vuilreservoir met een volume van liefst 2,2 m³ combineert. Omdat fijnstof een groot probleem is voor steden hecht Kärcher er ook veel belang aan om de uitstoot tot een minimum te beperken. Inzake meetvoorschriften voor deeltjes beantwoordt de MC 250 aan de vereisten van de PM 2,5-klasse. De motoren van categorie Euro 6 of Stage V voldoen aan de milieunormen.
 
Bij de MC 250  zorgen fijne stofdeeltjes of zand niet voor meer problemen dan grof vuil. Het bezemsysteem maakt individuele bezemcontrole mogelijk en is flexibel inzetbaar met twee of drie bezems, of met een onkruidbezem. Een waterrecyclingsysteem en een afzonderlijke tank voor vuil water zijn geïntegreerd. Voor tijdbesparend onderhoud bij dagelijkse werkzaamheden zijn alle onderhoudsdelen makkelijk bereikbaar via servicekleppen. Ook de motor is rechtstreeks toegankelijk dankzij de uitklapbare watertank.
 
Inzake comfort biedt de MC 250 de gebruiker alle hedendaagse snufjes: in de ruime en comfortabele cabine beschikken chauffeur en passagier over een geïntegreerd verwarmings- en aircosysteem en kunnen ze rekenen op een laag geluidsniveau. Ledverlichting, usb-laadfunctie en een ruime opslagruimte creëren een aangename werkomgeving. Ook het bedieningsconcept via een centrale display en een ergonomisch bedieningspaneel dragen daartoe bij. Het hydropneumatische veersysteem met onafhankelijke wielophanging op de vooras is ultracomfortabel, waarbij hobbels of oneffenheden in de weg worden gedempt. 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels