Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Kantoren aan Brussels kanaal krijgen nieuwe toekomst

(c) kabinet Pascal Smet

Het Triple Living-project, dat wooneenheden, bureaus, een crèche, een sporthal en handelszaken voorziet in het voormalige bankkantoor van KBC aan de Havenlaan in Brussel, krijgt groen licht. De Brusselse staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet bevestigt dat de stedenbouwkundige vergunning werd afgeleverd.
“Dankzij dit project zal de Kanaalzone nieuwe bewoners en nieuwe activiteiten aantrekken. Deze gebouwen hadden vroeger enkel een kantoorfunctie en ’s avonds en in het weekend was er dus geen activiteit. Nu komen er woningen, kantoren, een hotel, een kinderopvang, een sporthal en handelszaken. Zo kunnen we nieuw leven blazen in een strategisch belangrijke buurt tussen het centrum van de stad en Tour & Taxis en vlak bij de Noordwijk. Het project zal geen geïsoleerde burcht zijn, zoals in het verleden, maar mooi aansluiten bij de Maritiemwijk”, legt Pascal Smet uit.
 
De KBC-bankkantoren werden in de jaren ’90 gebouwd langs de Havenlaan. Door de reorganisatie van KBC komt er plaats vrij voor nieuwe stedelijke functies. Zo voorziet het project 216 woningen (meestal met drie kamers), maar ook een hotel met 139 kamers, kantoren, een crèche, een sporthal en handelszaken.
 
Omdat het huidige kantoorgebouw niet kan worden aangepast aan de nieuwste woonnormen, werd akkoord gegaan met de afbraak ervan. Via het nieuwe project kan de Le Lorrainstraat worden doorgetrokken. Zo zal de achterliggende wijk beter verbonden worden met het kanaal en het toekomstige Becopark.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceert de eerste oproep van het nieuwe scholenbouwprogramma Scholen van Vlaanderen. Voor het eerst zullen burgers hun eigen spaargeld kunnen investeren in deze schoolgebouwen. “We geven Vlamingen[…]

03/12/2021 | Ben WeytsScholen
Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Dilbeek stelt masterplan Keperenberg voor

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Houthulst krijgt een kmo-park van 7.200 m²

Meer artikels