Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

JuuNoo haalt nog eens 500.000 € op

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
JuuNoo haalt nog eens 500.000 € op

(c) JuuNoo

De Kortrijkse producent JuuNoo haalde na een eerste kapitaalronde van 1,5 miljoen € in 2020 eind dat jaar nog eens 500.000 € op. De 100 circulaire wandmodules van de Kortrijkse scale-up veroveren niet alleen bedrijfskantoren, maar trekken ook steeds meer aandacht van scholen, ziekenhuizen en woonzorgcentra. JuuNoo wil dit jaar zijn internationale activiteiten uitbreiden en wil de ProBox, een vrijstaande vergaderruimte die de productiviteit in landschapskantoren opkrikt, sterker in de markt zetten.
De circulaire wanden van JuuNoo worden volgens het bedrijf zeven keer sneller geïnstalleerd dan traditionele systemen. De wandmodules hebben een uitstekende akoestiek en zijn vlot verstelbaar. De gebruikers kunnen ruimtes flexibel indelen volgens hun eigen noden en ze kunnen ook de stijl aanpassen aan hun bestaande inrichting. Onder andere Proximus, Renson en Whitewood installeerden de wandmodules van JuuNoo reeds in hun kantoren.
 
Steeds meer bedrijven stappen af van hun open landschapskantoren, die nefast zijn voor de concentratie en de productiviteit van hun medewerkers. JuuNoo ontwikkelde daarom de ProBox, een circulaire, verhuisbare werkruimte voor één tot vier mensen. De box heeft een verstelbare grootte, beschikt over een uitstekende akoestiek en luchtkwaliteit, en is voorzien van alle technische aansluitingen.
 
Covid-19 heeft de kantoormarkt op korte tijd radicaal veranderd. De coronacrisis dwingt ondernemingen om hun kantoren opnieuw in te richten, nu de combinatie van thuiswerk en werken op kantoor ongetwijfeld een blijver wordt. Maar het zijn niet alleen bedrijven die bij JuuNoo aankloppen voor circulaire wande, die er nog mooi uitzien ook. Ook ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen of universiteiten moesten hun gebouwen van de ene dag op de andere anders inrichten en gingen op zoek naar flexibele oplossingen. Die semipublieke ruimtes zijn een nieuwe markt waar JuuNoo sterker op wil focussen.
 
In 2020 haalde JuuNoo al 1,5 miljoen € op. Daar kwam in een tussentijdse kapitaalronde nog eens 500.000 € bij om de forse groeiversnelling te ondersteunen. De scale-up groeide het voorbije jaar met liefst 400% en voorziet in 2021 een omzetgroei van 300%. JuuNoo wil zijn activiteiten in Nederland en Frankrijk uitbouwen en wil de wandmodules ook lanceren in drie bijkomende Europese landen. Het team van JuuNoo groeide het voorbije jaar naar negen medewerkers en het bedrijf heeft nog vacatures voor een marketeer, een business development manager, een IT-manager en een financieel manager.
 
Niet alleen de coronacrisis doet de vraag naar circulaire wanden groeien. De Europese Green Deal zet fors in op meer circulariteit in de bouwsector. Vandaag is slechts 1% van alle traditionele wanden recycleerbaar, wat zo’n 2.350.000 ton afval per jaar veroorzaakt. Wanden nemen daarmee 15% van de totale berg bouwafval in.
 
“Ons doel is om van circulaire economie de norm maken in de bouwsector. We moeten dat doen door slimme businessmodellen op de markt te zetten. Een circulaire JuuNoo-wand kost evenveel als een klassieke wand. Je doet dezelfde investering, maar op de lange termijn moet je onze wand niet slopen en in de vuilbak gooien. Het is goedkoper om hem te hergebruiken, waardoor de total cost of ownership naar beneden gaat. Zo willen we impact hebben die snel kan schalen en duurzaam is”, zegt Chris Van de Voorde, CEO en oprichter van JuuNoo.
 
De familie Meert, investeerder in JuuNoo en eigenaar van de groothandel Trilec, was meteen verkocht bij het zien van de demo-opstelling van JuuNoo. “Tot voor kort was recyclage de norm, maar met JuuNoo gaan we nog een een stapje verder, met name naar circulariteit. De vele toepassingen van JuuNoo zoals afzonderlijke spreekruimtes, de mogelijkheid om landschapsburelen tot kleinere units om te bouwen, met of zonder ramen,... zijn zeker in deze covid-19 periode ideaal. Jong ondernemerschap,met een realistische groei en een snelle wendbaarheid, dat sprak mij aan om mee te investeren in de circulariteit waar JuuNoo op gebaseerd is”, aldus Philippe Meert.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een milieupaspoort voor elk product

Een milieupaspoort voor elk product

De badkamer- en keukenspecialist Grohe lanceert tegen eind oktober milieuverklaringen (EPD’s) voor ongeveer zeshonderd producten uit zijn gamma. Elk product krijgt als het ware een milieupaspoort dat moet zorgen voor transparante en[…]

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Meer artikels