Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Joris Ide biedt oplossingen voor het renoveren van oude bedrijfspanden

Joris Ide biedt oplossingen voor het renoveren van oude bedrijfspanden

Joris Ide Group is één van de grootste producenten van dak- en gevelsystemen in Europa. Sinds 1985 is de groep actief in een continue sterk veranderende markt. De afgelopen dertig jaar werden steeds meer producten aan het assortiment toegevoegd. Dit door technische innovaties door te voeren en in te spelen op de vraag van de klanten. Thermische waarden en brandeisen hebben een grote vlucht genomen.

Momenteel worden heel wat nieuwe, grote industriegebouwen voor op- en overslag gebouwd. De behoefte aan industriegebouwen met een groot volume komt door een veranderd koopgedrag van de consument (internet en webshops). Deze producten worden opgeslagen in een gebouw passend bij de gebruiker.

Naast de nieuwbouwmarkt ziet Joris Ide Group ook een nieuwere markt ontstaan, namelijk het renoveren en revitaliseren van 'oude' bedrijfsgebouwen en locaties uit de jaren '70 en '80 van vorige eeuw. Deze gebouwen worden vaak verlaten voor nieuwe locaties die een betere uitstraling hebben en voldoen aan de eisen van de gebruiker. Het transformeren van deze oude gebouwen naar een hedendaagse uitstraling en actuele bouweisen is de meest duurzame oplossing.

Sandwichpanelen

Joris Ide heeft daarvoor de passende producten, of het nu gaat om dak- of gevelrenovatie. Behalve een uitgebreid scala aan koudgewalste profielen om bv. een 'oude' gevel mee uit te vlakken zijn er ook sandwichpanelen in pir en steenwol voor dak en gevel met een grote verscheidenheid aan profileringen en kleuren. Tevens zijn er unieke mogelijkheden met het JI Façade-productassortiment.

Op de producten kunnen garanties gegeven worden variërend van 10 tot 40 jaar, afhankelijk van het coatingtype en van de staalleverancier. Kleurvastheid, corrosiebestendigheid en een groot kleurenpallet zijn belangrijk. HPS 200 ultra biedt een garantie van 40 jaar rechtstreeks aan de opdrachtgever, terwijl de HDX met o.m. de metaalkleuren al standaard 25 jaar garantie heeft. Beide coatingsystemen zijn zowel op de dak- als gevelprofielen te verkrijgen.

Om de nieuwe schil van het gebouw te verbeteren, is de isolatiewaarde erg belangrijk. Joris Ide kan sandwichpanelen leveren in pir met een isolatiewaarde tot RC 11, een 220 mm dik gevelpaneel, het dakpaneel JI roof 150 mm heeft een RC - waarde van 6,69.

Duurzaam

Behalve de mogelijke subsidies zijn de kosten om een gebouw te verwarmen onderdeel van de productkeuze. Meer isolatie en minder gasverbruik zijn duurzaam. Joris Ide adviseert zijn klanten om de juiste oplossingen op een rijtje te zetten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen