Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

John Coose is voorzitter Confederatie Bouw Isolatiebedrijven

Gerelateerde onderwerpen :

John Coose is voorzitter Confederatie Bouw Isolatiebedrijven

De Confederatie Bouw Isolatiebedrijven (CBI), de beroepsvereniging voor alle aannemers die gevelisolatie plaatsen, heeft een nieuwe voorzitter. Met John Coose werd gekozen voor een bouwondernemer met meer dan veertig jaar ervaring in de sector. Hij is de zaakvoerder van isolatiebedrijf Eltherm uit Kampenhout, waar 25 mensen in dienst zijn. John Coose gelooft sterk in de meerwaarde van een lidmaatschap bij CBI en wil met zijn enthousiasme en beroepskennis andere aannemers warm maken om samen de vereniging van isolatiebedrijven een nieuw elan te geven.

'Een starter moet je goed begeleiden. Jonge bedrijven die onder de prijs duiken om werk te hebben, zijn geen uitzondering. Maar te vaak loopt dat verkeerd af. Door je aan te sluiten bij CBI kom je in een netwerk van ervaring terecht. Dat kan misschien wel het verschil maken tussen een rendabel bedrijf en een faillissement', aldus Coose, die samen met ondervoorzitter Bart Desseyn aan die kennisoverdracht wil blijven werken.

De vereniging heeft volgens hem ook nood aan aannemers die feedback geven en op regelmatige tijdstippen samenkomen om de standpunten en krijtlijnen te bepalen. 'Samen zijn we sterker en kunnen we onze krachten bundelen. Ik zie me als de woordvoerder van de sector, want het is niet mijn mening die telt. Ik moet er voor iedere aannemer zijn. Ik kan toch moeilijk voorzitter van mezelf zijn', lacht John Coose.

'Momenteel zijn vooral aannemers van spouwmuurisolatie lid, maar op termijn willen we ook de aannemers van buitengevelisolatie en binnenisolatie hierbij betrekken. Zij mogen altijd contact met ons opnemen, want wij hebben allemaal dezelfde noden', zegt de nieuwe voorzitter.

Een woningpas zou onze sector ten goede komen.

Coose wil onder zijn voorzitterschap heel wat zaken in gang zetten. 'Met een sterke vereniging, die veel leden representeert, kunnen we druk uitoefenen op heel wat dossiers; denk maar aan de groepsaankopen van spouw- en buitenmuurisolatie. Er staan vaak veel te weinig specificaties in het bestek, waardoor aannemers niet met gelijkwaardige offertes kunnen uitpakken. Bovendien moeten de selectiecriteria een pak strenger worden. Je kan het niet maken om een consument op te zadelen met een bijna failliete aannemer die geen enkele garantie meer kan bieden voor zijn product', stelt Coose.

'Momenteel zijn we vanuit de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) ook druk in de weer om te kijken welke zaken opgenomen kunnen worden in een woningpas, een document dat in kaart moet brengen welke energetische verbouwingen wanneer werden uitgevoerd bij een woning. Die zou onze sector ten goede komen. Consumenten kunnen bij de aankoop van een huis in een oogopslag zien hoe goed een woning presteert. Op die manier wordt het ook overzichtelijker voor de aannemer', meldt hij.

'Ook voor het Renovatiepact, waarbij alle woningen tegen 2050 energiezuinig moeten zijn, kan het CBI met zijn technische achtergrond een belangrijke rol spelen. Wij kennen de praktijk; laat ons daar helpen', besluit John Coose.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels