Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jofra Bouw zet nieuwbouw voor Gents svk

In Gent is de nood aan betaalbare woningen erg groot. Om hieraan tegemoet te komen, realiseert Jofra Bouw nv twaalf appartementen die het zal verhuren aan mensen met een laag inkomen via het sociaal verhuurkantoor (svk) van het OCMW van Gent.

Wachtlijst

Het svk van het OCMW van Gent huurt woningen van particuliere eigenaars om ze te verhuren aan huurders met een beperkt inkomen. Dit biedt voordelen aan de beide partijen: de huurders beschikken over een betaalbare kwaliteitsvolle woning en worden begeleid door een maatschappelijk werker. De eigenaars krijgen de garantie dat ze stipt betaald worden en dat de woning wordt onderhouden. 'De behoefte aan dit soort woningen in Gent is erg groot. Het svk van het OCMW van Gent beschikt momenteel over 119 woningen terwijl er 1.908 kandidaat-huurders zijn ingeschreven op de wachtlijst', weet OCMW-voorzitter Rudy Coddens.

Senioren

Jofra Bouw nv bouwt op de hoek van de Blaisantvest en de Gasmeterlaan een gloednieuw appartementsgebouw met twaalf wooneenheden. Het svk zal tien van deze appartementen met één slaapkamer bij voorrang verhuren aan senioren die op de svk-wachtlijst staan.

Het is niet de eerste keer dat het svk met nv Jofra Bouw werkt. In 2009 bouwde deze firma een appartementsgebouw in de Magnoliastraat dat exclusief verhuurd wordt via het svk.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

De multidisciplinaire bouwgroep Denys uit Wondelgem werd geselecteerd om mee te bouwen aan het Porthosproject, dat door Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Energiebeheer Nederland werd ontwikkeld om bij te dragen aan het behalen van de[…]

'De  bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

'De bouw is het voorbije jaar veel flexibeler geworden'

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap

Restauratie eeuwenoude abdijhoeve in Heverlee is prachtig staaltje vakmanschap