Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jean-Pierre Wuytack stopt als CEO van Vandersanden

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Jean-Pierre Wuytack stopt als CEO van Vandersanden

Jean-Pierre Wuytack. (c) Vandersanden

Na een carrière van 40 jaar stopt Jean-Pierre Wuytack later dit jaar als CEO van baksteenfabrikant Vandersanden. Rudi Peeters, momenteel nog actief bij KBC, zal vanaf 1 oktober Wuytack opvolgen. Daarmee komt er voor het eerst een externe CEO aan het roer van het familiebedrijf. Via de raad van bestuur en de familieraad blijft de Vandersanden-familie wel nauw betrokken bij het bedrijf.
Rudi Peeters begon na zijn studies Biologie aan de KU Leuven zijn carrière bij KBC in 1986. Doorheen de jaren was hij er onder meer verantwoordelijk voor ICT, elektronisch bankieren en marketing. In 2011 benoemde de bank hem tot algemeen directeur ICT (CIO).
Peeters zal vanaf 1 oktober 2021 Jean-Pierre Wuytack opvolgen als CEO bij Vandersanden.
 
Wuytack stond in totaal 33 jaar aan het hoofd van het familiebedrijf. Onder zijn leiding groeide Vandersanden uit van een lokale speler tot een Europese leider in de baksteensector. Het bedrijf profileerde zich dankzij Wuytack ook als een pionier op het vlak van innovatie en duurzaamheid. Als schoonzoon van Constant Vandersanden, zoon van oprichter Jaak Vandersanden, bewaakte Wuytack ook het familiale karakter van het familiebedrijf.
 
“Ik heb er alle vertrouwen in dat Vandersanden met Rudi in goede handen is. Hij is de juiste persoon op de juiste plaats om ons bedrijf naar de next level te brengen. Met een zekere pijn in het hart ga ik mijn laatste maanden als CEO tegemoet, maar ik durf ook te zeggen dat ik trots ben op wat we met Vandersanden bereikt hebben. Vanuit de familie hoop ik de komende jaren nog mijn steentje te blijven bijdragen aan Vandersanden en de leiding van Rudi te ondersteunen”, zegt Jean-Pierre Wuytack over zijn laatste maanden als CEO.
 
Met de komst van Rudi Peeters wil Vandersanden blijven voortbouwen op de sterktes van het familiebedrijf: een kwalitatief productportfolio, sterk team, het familiale karakter van het bedrijf, en de vele verwezenlijkingen op vlak van duurzaamheid en innovatie.
Tegelijkertijd wil Vandersanden met Rudi Peeters als CEO ook nieuwe accenten leggen. Het bedrijf wil dankzij de jarenlange ervaring van Peeters zijn leiderschapsrol in de bakstenensector uitbouwen en verder inzetten op onder meer duurzaamheid, innovatie en digitalisering.
Rudi Peeters

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Publireportage

Verzeker de zonnepanelen van uw bedrijfsgebouwen

Sinds kort liggen er zonnepalen op het dak van uw bedrijf… maar wie moet die verzekeren? U, als huurder van het gebouw, of de eigenaar. Els Vermeulen, dienstverantwoordelijke Uitgifte-Beheer Brand, legt uit. Voor de verzekering hangt alles af[…]

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

Publireportage

Meer groen in de stad? Daar helpen wij bij Deschacht graag aan mee!

U start in de bouw? Nuttige en benodigde verzekeringen (deel 2)

Publireportage

U start in de bouw? Nuttige en benodigde verzekeringen (deel 2)

Hoe leg je een duurzame tuin aan?

Publireportage

Hoe leg je een duurzame tuin aan?

Meer artikels