Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Gebeurtenis

Japanse designprijs voor Ney

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Japanse designprijs voor Ney

Laurent Ney van het architectenkantoor Ney & Partners  krijgt de Japan Structural Design Prize voor het ontwerp van de luifel in Misumi (Kumamoto, Japan). De prijs, vroeger bekend als de Gengo Matsui Prize, werd in 1990 in het leven geroepen na het pensioen van ingenieur en professor Gengo Matsui aan de Waseda Universiteit.

Tijdens de voorbije jaren werden reeds 31 ingenieurs, onder wie vijf internationaal gereputeerde (Leslie E. Robertson (USA), Peter Rice (Groot-Brittannië), Jorg Schlaich (Duitsland), Cecil Balmond (Groot-Brittannië) en Heinz Isler (Zwitserland)), gelauwerd.

Dit jaar valt deze eer te beurt aan Laurent Ney en zijn bureau Ney & Partners. Het ontwerp voor de luifel van Misumi werd geselecteerd als prijswinnaar voor beste ontwerp van een buitenlandse ingenieur. De jury waardeert het belang dat Ney & Partners hecht aan het ontwerpproces waarin de technische oplossingen het ontwerp sturen.

De ontwerpen geven daarnaast een nieuwe betekenis aan de context waarin ze gebouwd worden. Ook de materiaalkeuzes, de zorgvuldige detaillering, de structurele oplossingen en hoe die samenkomen in de architectuur worden geroemd als kwaliteiten van dit en de andere ontwerpen van Ney & Partners.

De prijs wil de rol en het belang van ingenieurs in vernieuwende en hoogstaande architectuurontwerpen onder de aandacht brengen. Het doel is ingenieurs te motiveren om een bijdrage te leveren tot de vernieuwing van de kennis over de engineering en het belang van ingenieurs in het ontwerpproces bij architecten en het publiek aan te tonen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwhistorisch onderzoek voor Sint-Godelieveabdij in Brugge

Bouwhistorisch onderzoek voor Sint-Godelieveabdij in Brugge

In het kader van het pilootproject Sint-Godelieveabdij Brugge en bij uitbreiding het Minderbroeders Kapucijnenklooster, zoekt Toerisme Vlaanderen kandidaten voor de uitvoering van een bouwhistorisch onderzoek ter voorbereiding van de restauratie[…]

27/01/2021 | ArchitectenErfgoed
Studieopdracht voor herontwikkeling Magdalenazwembad in Kortrijk

Studieopdracht voor herontwikkeling Magdalenazwembad in Kortrijk

Team aangesteld voor tentoonstellingshal voor Brugge

Team aangesteld voor tentoonstellingshal voor Brugge

Genk wil nieuwe school met sporthal bouwen

Genk wil nieuwe school met sporthal bouwen

Meer artikels