Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jansen the Building Company bouwt BIM-team uit

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Jansen the Building Company bouwt BIM-team uit

Chris Slaets (directeur Confederatie Bouw Limburg), Joey Opheide (BIM support specialist) en Sien van der Have (BIM-manager) zijn enthousiaste promotors van het LIMBIM-project.

De Confederatie Bouw Limburg begint met het derde traject van het LIMBIM-project, waarbij vijftien deelnemers in 70 dagen tijd klaargestoomd worden om als BIM’mer aan de slag te gaan. Heel wat ‘afgestudeerden’ uit eerdere trajecten konden na afloop van de opleiding dadelijk aan het werk. 

Zo presenteerde Jansen the Building Company twee van hen een contract. Samen met BIM-manager Sien van der Have maken ze nu deel uit van een heus BIM-team binnen Jansen. Daar ondersteunen ze de projecten van andere diensten, vormen ze een interne helpdesk en leiden ze intern zoveel mogelijk collega’s op.
 
Misverstanden op de bouwwerf voorkomen en tijdig opleveren zijn de klassieke uitdagingen in elk bouwproject. Met de opmars van de werkmethodiek BIM passen bouwbedrijven hier een mouw aan. Building Information Modelling (BIM) is een relatief nieuwe – maar ondertussen al onmisbare – werkmethodiek in de internationale bouwsector. 
 
Het uitgangspunt is dat alle betrokken partijen binnen een bouwproject samenwerken in een overzichtelijk 3D-model. De partners dragen voortdurend bij aan het plan, zodat je als architect, bouwheer of (onder)aannemer altijd voortwerkt op een up-to-date versie. Bovendien geeft het systeem mogelijke fouten aan wanneer partijen tegenstrijdige acties willen opzetten. 
 
“Onder de vlag ‘LIMBIM’ stomen de Confederatie Bouw Limburg, de stad Hasselt, de provincie Limburg, de POM Limburg, de VDAB en Cevora werkzoekenden in 70 dagen tijd klaar om als BIM’mer aan de slag te gaan. Nu start het derde traject waarbij vijftiendeelnemers een gratis vorming op maat krijgen. Het leertempo ligt hoog, omdat we beroep doen op experten met diepgaande kennis en ervaring”, legt Chris Slaets, de directeur Confederatie Bouw Limburg uit. 
 
Heel wat ‘afgestudeerden’ uit eerdere trajecten konden na afloop van de opleiding meteen aan het werk. Joey Opheide kreeg bij Jansen the Building Company een contract: “In het verleden heb ik een opleiding toegepaste informatica gevolgd. Daarna draaide ik mee in ons familiebedrijf als dakdekker en in de omkadering. Tijdens LIMBIM vloeiden de passies informatica en bouw samen. De opleiding geeft mijn carrière een nieuw elan. Binnen Jansen the Building Company kan ik me verder ontwikkelen omdat het bedrijf openstaat voor alles wat er op het vlak van BIM gebeurt. Concreet ondersteun ik collega’s die aan de slag gaan met Revit en Solibri en help ik de Open BIM werkmethodiek uit te werken”, aldus Joey Opheide.
 
“Door de BIM-principes toe te passen, verkort de uitvoeringstermijn en daalt het aantal fouten op de bouwwerf. We lossen misverstanden op voorhand digitaal op. Zo vermijd je conflicten en fouten tijdens de uitvoering van het werk. Ons team ondersteunt de andere diensten in projecten, vormt een interne helpdesk en leidt intern zoveel mogelijk collega’s op”, verklaart  Sien van der Have, BIM-manager bij Jansen the Building Company.
 
Het Limburgse bedrijf behoorde tot het trio ondernemingen dat de BIM-werkmethode voor de eerste keer ooit toepaste bij een grootschalig project. “Samen met architectenbureau VK A&E en MBG waren we pioniers met de bouw van het ziekenhuis AZ Sint-Maarten. Intussen pasten we de Open BIM werkmethodiek onder andere ook toe in projecten voor Gare Maritime (Tour & Taxis), De Persgroep, TUC Rail en BlueChem”, besluit Sien van der Have.
 
Jansen the Building Company is een algemene aannemer van de hoogste categorie, gespecialiseerd in binnenafwerking en technieken. De bouwgroep telt 350 professionals, is geworteld in 45 jaar familiale traditie en is actief in aanneming, productontwikkeling, vastgoedontwikkeling en facility management. Het bedrijf met hoofdzetel in Zonhoven is opgericht in 1973 en realiseert jaarlijks voor meer dan 100 miljoen € projecten in verschillende sectoren waaronder kantoor, retail, residentieel en niche zoals pharma, cleanrooms, leisure en tunnels.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Maris Technics onder vleugels van Jansen Group

Maris Technics onder vleugels van Jansen Group

Maris Technics komt onder de koepel van Group Jansen. Het achterliggende idee is om meer synergie met de andere afdelingen van Jansen op te zetten. Johan Maris blijft actief en volgt de huidige klanten op.   Maris Technics, opgericht in[…]

09/09/2022 | Bedrijfsinfoovername
Een zomerspecial vol verrassingen en vertier …

Een zomerspecial vol verrassingen en vertier …

Husqvarna Group neemt Heger over

Husqvarna Group neemt Heger over

Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Meer artikels