Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jan De Nul tekent groot contract in Bangladesh

Gerelateerde onderwerpen :

Jan De Nul tekent groot contract in Bangladesh

De Belgische baggeraar Jan De Nul gaat de haven van Payra in het zuiden van Bangladesh uitbouwen tot een diepzeehaven. Er zullen negen baggerschepen worden ingezet. De baggeraar zal ook gedurende tien jaar onderhoudsbaggerwerken uitvoeren. De werkzaamheden gebeuren door Payra Dredging Company Limited (PDCL), een dochteronderneming van de Jan De Nul Group.

Dit bedrijf heeft een concessieovereenkomst afgesloten met de havenautoriteit van Payra voor verdiepings- en onderhoudsbaggerwerken in het Rabnabadkanaal aan de haven van Payra zodat die toegankelijker wordt voor grotere zeeschepen. Het gaat om een publiek-private samenwerking (pps) die eind 2017 werd toegekend. De officiële ondertekeningsceremonie vond deze week plaats bij het Ministerie van Scheepvaart in Dhaka in Bangladesh.

Volgens de overeenkomst zal Jan De Nul Group verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, het baggeren en de ingebruikname van het toegangskanaal, van zwaaikommen, anker- en aanlegplaatsen om de haven toegankelijk te maken voor grotere zeeschepen. Voor de verdiepingsbaggerwerken zal Jan De Nul niet minder dan negen baggerschepen inzetten, waaronder een aantal van de meest krachtige cutterzuigers ter wereld. Zodra de verdiepingsbaggerwerken voltooid zijn, zal Jan De Nul gedurende een periode van 10 jaar onderhoudsbaggerwerken uitvoeren.
 
“De regering van Bangladesh beschouwt de ontwikkeling van de diepzeehaven van Payra van vitaal belang voor een snelle en efficiënte ontwikkeling van de infrastructuur en de handel in Bangladesh. Jan De Nul voert al vele jaren grote pps-contracten uit in Europa en Zuid-Amerika. We kunnen dit soort projecten aannemen en openbare besturen helpen bij de ontwikkeling van lokale infrastructuur die vaak van vitaal belang is voor de verdere economische ontwikkeling van een land. We zijn dan ook blij om dit contract te kunnen ondertekenen”, zegt David Jonckheere, Area Manager bij Jan De Nul Group.

Er wordt ook een duurzame vorm van samenwerking met de plaatselijke bevolking ontwikkeld. Jan De Nul Group verbindt zich er ook toe om het personeel van de havenautoriteit van Payra op te leiden. Lokale werknemers zullen praktische ervaring verwerven in het uitvoeren van offshore baggerwerken.

Het feit dat ze ter plaatse op de bouwwerf en aan boord van de schepen zullen kunnen gaan, zal deze opleiding bijzonder doeltreffend maken en zo ontstaat een win-winsituatie: de lokale gemeenschap wordt gewapend met de noodzakelijke professionele vaardigheden en Jan De Nul Group bepaalt en monitort de kwaliteit van de opleiding.

De zeehaven van Payra is de derde zeehaven van Bangladesh, na Chittagong en Mongla. Om de nationale economie en vooruitgang te stimuleren, keurde het parlement van Bangladesh op 10 november 2013 de Payra Port Authority Act 2013 (Wet van 2013 op de Havenautoriteit van Payra) goed. Op 19 november 2013 werd Payra officieel als de derde zeehaven van het land ingehuldigd door eerste minister Sheikh Hasina.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels