Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jan De Nul neemt Soetaert over

Jan De Nul neemt Soetaert over

Jan De Nul nv heeft Algemene Ondernemingen Soetaert nv uit Oostende overgenomen, onder voorbehoud van goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit.

Soetaert specialiseert zich in de waterbouwkunde, de burgerlijke bouwkunde en complexe funderingstechnieken. Hun activiteiten sluiten perfect aan bij de activiteiten van de civiele afdeling van Jan De Nul nv.

Complexe projecten

'De civiele werken liggen aan de basis van Jan De Nul Group. Ook vandaag is dit een belangrijk onderdeel van onze activiteiten, waarbij vooral wordt gemikt op de meer complexe projecten', vertelt Dirk De Nul, bestuurder van Jan De Nul nv.

Van ontwerp tot uitvoering worden alle sleutelactiviteiten door ingenieurs en materieel van de groep uitgevoerd, of het nu gaat om gebouwen, waterzuiveringsinstallaties, rioleringen en leidingen, kaaimuren, tunnels, bruggen, wegen of sluizen.

Totaalaanpak

'Deze totaalaanpak, gecombineerd met de technische expertise en jarenlange ervaring, maken van Jan De Nul Group een kwalitatieve partner voor de uitvoering van civiele werken in België, als in het buitenland. De overname van Soetaert vergroot de expertise van Jan De Nul Group, voornamelijk in de waterbouwkundige en funderingsactiviteiten', aldus nog Dirk De Nul.

'De expansie- en investeringsmogelijkheden binnen Jan De Nul Group zijn zo dat Jan De Nul Group de perfecte partner vormt om de beoogde groeistrategie van Soetaert te kunnen realiseren', vertelt Peter Caset, ceo en meerderheidsaandeelhouder van Algemene Ondernemingen Soetaert nv.

Visie

'We hebben er voor gekozen om met Jan De Nul in zee te gaan omdat Jan De Nul dit bedrijf onze visie op de toekomst van Soetaert deelt en ze zich volledig inschrijven in dit groeiverhaal: een verdere internationalisering, een verdere uitbouw van ons productaanbod en het behoud van onze medewerkers en onze locatie. Bovendien zijn hun roots en waarden identiek aan die van Soetaert: innovatief, 100% Vlaams, een familiaal karakter, respect voor mens en maatschappij en een overtuigende no-nonsense aanpak', besluit Peter Caset.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Slechtste fietspad van West-Vlaanderen wordt aangepakt

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigt nieuwe, volledig afgescheiden fietspaden op de Veurnestraat/Pannestraat (N35) aan. In 2018 kreeg dat fietspad nog de betreurenswaardige titel ‘slechtste fietspad van[…]

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

Europees platform voor coatingonderzoek gestart

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

'We willen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden'

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen