Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jan De Nul neemt Soetaert over

Jan De Nul neemt Soetaert over

Jan De Nul nv heeft Algemene Ondernemingen Soetaert nv uit Oostende overgenomen, onder voorbehoud van goedkeuring van de Belgische Mededingingsautoriteit.

Soetaert specialiseert zich in de waterbouwkunde, de burgerlijke bouwkunde en complexe funderingstechnieken. Hun activiteiten sluiten perfect aan bij de activiteiten van de civiele afdeling van Jan De Nul nv.

Complexe projecten

'De civiele werken liggen aan de basis van Jan De Nul Group. Ook vandaag is dit een belangrijk onderdeel van onze activiteiten, waarbij vooral wordt gemikt op de meer complexe projecten', vertelt Dirk De Nul, bestuurder van Jan De Nul nv.

Van ontwerp tot uitvoering worden alle sleutelactiviteiten door ingenieurs en materieel van de groep uitgevoerd, of het nu gaat om gebouwen, waterzuiveringsinstallaties, rioleringen en leidingen, kaaimuren, tunnels, bruggen, wegen of sluizen.

Totaalaanpak

'Deze totaalaanpak, gecombineerd met de technische expertise en jarenlange ervaring, maken van Jan De Nul Group een kwalitatieve partner voor de uitvoering van civiele werken in België, als in het buitenland. De overname van Soetaert vergroot de expertise van Jan De Nul Group, voornamelijk in de waterbouwkundige en funderingsactiviteiten', aldus nog Dirk De Nul.

'De expansie- en investeringsmogelijkheden binnen Jan De Nul Group zijn zo dat Jan De Nul Group de perfecte partner vormt om de beoogde groeistrategie van Soetaert te kunnen realiseren', vertelt Peter Caset, ceo en meerderheidsaandeelhouder van Algemene Ondernemingen Soetaert nv.

Visie

'We hebben er voor gekozen om met Jan De Nul in zee te gaan omdat Jan De Nul dit bedrijf onze visie op de toekomst van Soetaert deelt en ze zich volledig inschrijven in dit groeiverhaal: een verdere internationalisering, een verdere uitbouw van ons productaanbod en het behoud van onze medewerkers en onze locatie. Bovendien zijn hun roots en waarden identiek aan die van Soetaert: innovatief, 100% Vlaams, een familiaal karakter, respect voor mens en maatschappij en een overtuigende no-nonsense aanpak', besluit Peter Caset.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Pools universiteitsgebouw wint Brick Award

Geen Belgische winnaars dit jaar bij de Brick Award van Wienerberger, ondanks zes genomineerde projecten. De hoofdprijs en het goud in de categorie Sharing Public Spaces ging naar het faculteitsgebouw voor Radio en Televisie van de University of[…]

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

Genk krijgt nieuwe spoorbrug over het Albertkanaal

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

"Aannemers kunnen geen bullshit meer verkopen"

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds