Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jan De Nul installeert fysiochemische grondwasinstallatie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Jan De Nul installeert fysiochemische grondwasinstallatie

(c) Jan De Nul

Jan De Nul en milieudochter Envisan bieden als eerste speler op de Waalse markt een fysicochemische reiniging van vervuilde gronden aan. Beiden staan voor 100% circulaire oplossingen voor licht tot zwaar vervuilde gronden en sedimenten. Envisan baat een netwerk van grond- en sedimentvalorisatiecentra uit voor de Belgische, Luxemburgse en Franse bouw- en infrastructuurmarkt.
In het Luikse grondvalorisatiecentrum van Envisan is zopas een fysicochemische reinigingsinstallatie aangekomen en geïnstalleerd. Deze wasinstallatie kwam per schip naar het havengebied Ile Monsin, waar Envisan een concessie heeft op een terrein van 3,5 ha.
 
Dankzij deze nieuwe investering zal de Waalse markt voortaan een beroep kunnen doen op een circulaire oplossing voor vervuilde gronden. Met een fysicochemische reiniging kunnen vervuilde gronden en ontwaterde sedimenten tot secundaire bouwmaterialen worden gerecycleerd.
 
Envisan exploiteert dit terrein voor de verwerking en valorisatie van gronden en sedimenten sinds 2016 in hartje Luik. Hier worden zowel licht tot zwaar vervuilde gronden gereinigd met verschillende types polluenten.
 
Met een capaciteit van 250.000 ton per jaar richt het centrum zich op de civiele en milieuprojecten binnen Jan De Nul Group, op bedrijven uit de bouwsector uit de buurt van Luik, en op de industrie buiten de provinciale en nationale grenzen. Ook de buurlanden Luxemburg en Frankrijk behoren dankzij de trimodale bereikbaarheid van Luik tot de doelgroep.
 
Envisan beheert een geografisch verspreid netwerk van grond- en sedimentvalorisatiecentra in België en Frankrijk. De centra bieden circulaire totaaloplossingen aan voor de bouw- en infrastructuurmarkt. Vervuilde gronden en sedimenten worden hier verwerkt, gereinigd en nadien opnieuw als secundaire grondstoffen voor nieuwe projecten op de markt gebracht.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

De Watergroep krijgt geen omgevingsvergunning om de komende twintig jaar grondwater op te pompen in het Limburgse Rukkelingen, een deelgemeente van Heers. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat enkel akkoord met een strikte[…]

27/05/2022 | ActueelGrondwater
Mechelen zet onthardingsteam aan het werk

Mechelen zet onthardingsteam aan het werk

Nieuwe tool berekent ideale grootte regenwaterput

Nieuwe tool berekent ideale grootte regenwaterput

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Meer artikels