Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jan De Nul breidt hoofdkantoor uit

Gerelateerde onderwerpen :

,
Jan De Nul breidt hoofdkantoor uit

© www.henderyckx.com

Stad Aalst geeft groen licht, werken starten wellicht eind dit jaar

De stad Aalst heeft een gunstig advies verleend voor het slopen van enkele bedrijfsgebouwen en het oprichten van nieuwe kantoren voor Jan De Nul nv. De deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen moet zich wel nog uitspreken over dit dossier.

 

 

De site van Jan De Nul bestaat uit verschillende kantoren, magazijnen en ateliers en bevindt zich langs de Tragel, de Kammenstraat en de Hendrik Consciencestraat in Aalst. Een deel van de gebouwen wordt gesloopt en vervangen door een nieuw kantoorgebouw met bijhorende ondergrondse parkeergarage. De Kammenstraat zal worden overbouwd met een bruggebouw en onder de straat komt een tunnel die de bestaande en de nieuwe parking zal verbinden.

Acht bouwlagen

“Door de werken wordt er 19.063 m² bijkomende kantoorruimte en 12.031 m² parking en kelders gerealiseerd. Het nieuwe bouwvolume bestaat uit acht bovengrondse bouwlagen en is maximum 33,33 m hoog. Het ingediende kantoorproject wordt de economische toegangspoort tot Aalst. Het project van Jan De Nul is een schoolvoorbeeld hoe binnen een duurzaam bedrijventerrein steeds gezocht wordt naar een intensieve benutting van de beschikbare oppervlakte”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt.

“De ingewonnen adviezen waren allen gunstig en tijdens het openbaar onderzoek werden geen bezwaren ingediend. Het grote volume van het kantoorgebouw is te verantwoorden door de grote publieke ruimte die zich vóór het kantoorgebouw bevindt. Deze publieke ruimte wordt gevormd door de Tragel, de Dender en de nog te verruimen zwaaikom. Om inkijk in de achterliggende woningen te vermijden, zal het project voorzien worden van zichtschermen.”

Meerwaarde

“Op het vlak van architectuur zorgt het nieuwe gebouw voor een absolute meerwaarde. Dankzij een erfdienstbaarheid kan de Kammenstraat overbouwd worden. Dit is vrij uniek in onze stad” , weet schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen, die verwijst naar het gebouw van de EU in Brussel.

“Door deze overbouwing krijgen we een totaal ander zicht en beleving naar de Dender toe. Behalve het gebouw is het doortrekken van het fietspad langs de Dender van minstens even groot belang. Fietsers zullen er in de toekomst een veiliger traject kunnen afleggen langs de Dender.”

Uitstraling

“Wij zijn bijzonder trots op het familiebedrijf Jan De Nul dat is uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming met internationale uitstraling. Het bedrijf telt 7.500 werknemers, waarvan ongeveer duizend op het Aalsterse hoofdkantoor. Dat kunnen er op termijn zelfs 2.500 worden”, vertelt schepen van Lokale Economie Katrien Beulens.

“Dankzij dit hypermoderne kantoorgebouw blijft onze stad de uitvalsbasis van de activiteiten van Jan De Nul Group. Het investeringsvertrouwen voor de regio wordt zo versterkt, vanuit economische branding is dit bijzonder belangrijk. Het gebouw kan als een echte landmark en toegangspoort voor de gehele bedrijvenzone, de Dender en de stad fungeren.”

Uitspraak

Behalve de stad Aalst moet ook de provinciale omgevingsvergunningscommissie advies uitbrengen. Het is de deputatie van de provincie Oost-Vlaanderen die de stedenbouwkundige aanvraag beoordeelt. Een uitspraak over het project van Jan De Nul wordt ten laatste eind oktober verwacht. Het bedrijf hoopt eind dit jaar te kunnen starten met de werken.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels