Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jaga Low-H2O weer verkozen tot zuinigste radiator

Na het Belgische WTCB, het Britse BRE en vele andere onafhankelijke instituten in diverse landen heeft nu ook het Nederlandse Kiwa de hoogste score gegeven aan de Low-H2O-warmtewisselaar. Die presteert beter dan andere systemen en heeft bij lage en hoge watertemperatuur het hoogst mogelijke afgifterendement en het laagste energieverbruik.

De Jaga Low-H2O-radiatoren zijn gemiddeld 12% zuiniger dan standaard radiatoren en minstens 5% zuiniger dan vloerverwarming. Ze hebben tevens een veel kleinere warmteverliesoppervlakte of stralingsverlies en werken op dezelfde lage watertemperatuur als vloerverwarming. Indien uitgerust met de optie DBE (Dynamic Boost Effect) zijn daarvoor, in tegenstelling tot bij paneelradiatoren, zelfs geen grotere radiatoren nodig. DBE zorgt voor een twee- tot driemaal hogere warmteafgifte en maakt een maximale e-peilreductie mogelijk met kleine radiatoren.

De Low-H2O-warmtewisselaar, het hart van elke Low-H2O-radiator, onderscheidt zich van een standaard radiator door een veel kleiner stralingsverlies naar de achterwand en een veel lager gewicht, wat resulteert in een veel snellere reactietijd bij 'koude start' en wanneer geen warmte meer nodig is. Beide factoren zorgen voor belangrijke energiebesparingen.

Low-H2O-radiatoren bevatten ook veel minder water dan andere radiatoren of vloerverwarming. Hierdoor moeten ze niet eerst zichzelf opwarmen, maar geven ze hun warmte meteen door aan de kamer. De ultramoderne Low-H2O-warmtewisselaar van aluminium en koper reageert veel sneller dan vloerverwarming of elke andere radiator en blijft ook niet onnodig doorverwarmen wanneer de optimale binnentemperatuur is bereikt. Daarom garandeert hij meer comfort met een lager energieverbruik.

Jaga LOW-H2O-radiatoren kunnen de CO2-uitstoot van een gemiddelde woning van 140 m² met liefst 293 kg/jaar verminderen. Dat komt overeen met wat een gemiddelde auto uitstoot op 2.000 km.

Je kan kiezen uit een breed gamma wand- en vrijstaande radiatoren in alle maten en kleuren, innovatieve inbouwoplossingen en compacte vloerinbouwelementen. Wereldwijd zijn al meer 10 miljoen Low-H2O-radiatoren geïnstalleerd met een garantie van dertig jaar. Je kan ze ontdekken op stand 12300 (hal 12) of op www.dezuinigsteradiator.be, waarbij je zelf je besparingen kan simuleren met de nieuwe Low-H2O Profit Simulator.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt