Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Jachthaven Nieuwpoort kiest voor zonne-energie

Gerelateerde onderwerpen :

,
Jachthaven Nieuwpoort kiest voor zonne-energie

DCIM\100MEDIA\DJI_0016.JPG

De jachthaven in Nieuwpoort kiest resoluut voor zonne-energie en voltooide zopas de installatie van een gloednieuw energiesysteem met zestig zonnepanelen. De opgewekte groene stroom zal volledig door de jachthaven zelf worden verbruikt. Hiermee wordt ieder jaar vijf ton CO2 vermeden.
De zonnepanelen hebben een vermogen van 19.800 Wp en zullen elk jaar 20.000 kWh groene energie produceren. Insaver, een dochterbedrijf van Luminus gespecialiseerd in zonnepanelen en isolatie, stond in voor het ontwerp, de plaatsing en de inwerkstelling van de zonne-installatie.
 
De Vlaamse Yachthaven in Nieuwpoort is de grootste jachtclub van Noord-Europa en beschikt over ongeveer duizend ligplaatsen.  De haven is al jaren houder van de blauwe vlag en vijf gouden ankers, internationale kwaliteitslabels voor duurzaam toerisme en duurzame recreatie.
 
“Als jachthaven zetten we volop in op beleving op het water. Met deze groene investering in een zonne-installatie geven we het goede voorbeeld aan onze nationale en internationale gasten. Dankzij de zonnepanelen op ons havengebouw zal een groot deel van de zeil- en motorjachten voortaan voorzien worden van duurzame energie. We zijn hier enorm trots op”, zegt Maarten Desloovere, manager van de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort.
Insaver is in 2012 opgericht en werkt dagelijks aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van gezinnen en bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf is gespecialiseerd in zonnepanelen, isolatie, dakwerken en batterijsystemen.  In 2017 trad Insaver toe tot de Groep Luminus. Insaver realiseerde vorig jaar 10.000 installaties voor een totaal van 44.000 zonnepanelen. Het bedrijf telt meer dan 30 werknemers en is gevestigd op het bedrijventerrein Europark in Houthalen.
 
https://youtu.be/HATlxCPmXwg

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

Op kleine schaal bestonden er reeds oplossingen voor de ontwikkeling van elektriciteitsopslag, maar zonder specifieke steunmechanismes blijft capaciteit uitbouwen op grote schaal een enorme uitdaging. Toch vond het Belgische publiek-private[…]

27/11/2020 | ProjectenWallonië
Ontwerper aangeduid voor sporthal en brandweerkazerne in Anderlecht

Ontwerper aangeduid voor sporthal en brandweerkazerne in Anderlecht

1,3 miljoen € subsidie voor sanering ziekenhuissite Mechelen

1,3 miljoen € subsidie voor sanering ziekenhuissite Mechelen

Antwerpen begint met ontwikkeling Mariahof-site

Antwerpen begint met ontwikkeling Mariahof-site

Meer artikels