Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Iveco stelt nieuwigheden voor op de Brussels Motor Show 2015

Iveco stelt nieuwigheden voor op de Brussels Motor Show 2015

De Iveco New Daily, onlangs verkozen tot 'International Van of the Year', zal zijn debuut maken op de Belgische markt tijdens de 93ste editie van de Brussels Motor Show, die van 16 tot 25 januari plaatsvindt in Brussels Expo (hal 7). Daarnaast stelt Iveco nog een aantal nieuwigheden voor, o.m. in het segment van de middelzware en zware voertuigen.

New Daily als blikvanger

Iveco zal zijn meer dan 1.000 m² grote stand voorbehouden voor de protagonist van haar assortiment lichte voertuigen, die dit jaar door een jury van 23 journalisten van de belangrijkste Europese vaktijdschriften werd bekroond met de prestigieuze internationale erkenning 'International Van of the Year 2015'.

Er zullen zeven New Daily's voorgesteld worden: vier bestelwagens en drie chassiscabines, waarvan één wordt gevoed met gecomprimeerd aardgas cng. Deze laatste heeft dezelfde sterke punten als de dieselversie wat het koppel, het laadvermogen en het rijgedrag betreft. Het chassis met langsliggers van New Daily vormt niet alleen de basis voor carrosseriebouwers, die zorgt voor stevigheid en toelaat zware ladingen te vervoeren. Dankzij deze structuur heeft de positionering van de gasflessen ook geen invloed op de nuttige laadruimte of de ruimte die is bestemd voor de uitrustingen.

Een ander en belangrijk nieuwtje dat in Brussel wordt gepresenteerd, is de nieuwe automatische versnellingsbak HI-Matic met acht versnellingen, die door zijn grote flexibiliteit, efficiëntie en zuinigheid een maximaal rijcomfort biedt. HI-Matic heeft minder dan 200 milliseconden nodig om te schakelen wanneer een grotere acceleratie wordt gevraagd.

Truck & Transport 2015

Het bedrijf zal ook aanwezig zijn op het evenement Truck & Transport 2015, de jaarlijkse beurs die is gewijd aan zware bedrijfsvoertuigen in het kader van de European Motor Show.

Deze beurs, die gericht is op de professionals van de sector, vindt plaats in Brussels Expo (hal 11) van 16 tot 19 januari. Iveco zal er zijn assortiment middelzware en zware voertuigen voorstellen: drie Stralis-modellen waarvan één wordt gevoed met vloeibaar aardgas (lng), twee Eurocargo's en twee Trakkers, waarvan één is voorzien van de kleuren die de deelname van Iveco aan Dakar 2015 onderscheiden. Tijdens informatiesessies zullen de bezoekers op de stand verschillende malen per dag de kans krijgen om technische uitleg te bekomen over de brandstofzuinige Hi-SCR technologie, alsook over de Stralis LNG. - RH

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Brussel is van 3 tot 6 oktober voor de eerste keer gaststad voor het jaarlijkse ISOCARP World Planning Congress. Het evenement vindt plaats in het Maison de la Poste op de Thurn & Taxis-site. Voor de praktische organisatie van dit congres[…]

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel