Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Iveco Daily blaast 40 kaarsjes uit

Gerelateerde onderwerpen :

Iveco Daily blaast 40 kaarsjes uit

Iveco viert de 40ste verjaardag van de Daily. Die werd onlangs nog  bekroond met de titel International Van of the Year 2018 voor de duurzame Daily Blue Power familie. Van de Daily werden meer dan 3 miljoen voertuigen geproduceerd op drie verschillende continenten.

De Daily, die in 1978 voor het eerst op de markt werd gebracht, zorgde voor een revolutie in het lichte commerciële transport met een van vrachtwagens afgeleid chassis met achterwielaandrijving en onafhankelijke voorwielophanging, waardoor hij een unieke veelzijdigheid, betrouwbaarheid en efficiëntie heeft.

De Daily, vandaag de derde generatie, is voortdurend geëvolueerd in de afgelopen 40 jaar. Sinds de lancering in 1978 heeft het baanbrekende innovaties geïntroduceerd die de sector hebben veranderd, zoals tot de invoering van de common rail-technologie in 1999 – volgens Iveco een wereldprimeur - of het geavanceerde Electronic Stability Program (ESP) voor het corrigeren van onder- of overstuur van voertuigen tijdens het sturen en remmen.

Vandaag is de Daily nog steeds een uniek chassis, dat de robuustheid en veelzijdigheid geeft waarvoor het gekend is. De dragende constructie met C-vormige, speciale stalen dwarsbalken is het platform voor carrosseriebouwers om zich aan te passen aan de meest uiteenlopende taken, waaronder speciale voertuigen zoals afvalinzameling, kippers, kranen eb trekkers. Het heeft erkenning gekregen voor zijn unieke eigenschappen, zoals de achterwielaandrijving en de 4x4-versie.

Het model biedt volgens Iveco het breedste assortiment in de sector, variërend van 3,5 tot 7,2 ton maximale totale massa en van 7,3 tot 19,6 m³ laadvolume. De geavanceerde functies maken gebruik van technologieën om de prestatiegrenzen te verleggen, het comfort naar een nieuw niveau te tillen, meer connectiviteit te leveren en de total cost of ownership te verlagen.

De Blue Power-familie is één van de koplopers inzake duurzaamheid en kijkt vooruit met de meest geavanceerde diesel- en alternatieve aandrijvingstechnologieën: de Daily Euro 6 RDE 2020 Ready, de eerste lichte bestelwagen die klaar is voor 2020 Real Driving Emissions Regulations, de Daily Hi-Matic Natural Power, het eerste cng-voertuig met een achttraps automatische versnellingsbak in de lcv-industrie en de zero emission Daily Electric. Deze familie biedt de perfecte oplossing voor leveringen in stedelijke en voorstedelijke missies en biedt 24 uur per dag toegang tot stadscentra met strenge geluids- en emissievoorschriften.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Bouwmaterieel met waarde van 10 miljoen € wordt geveild

Wie een nieuwe bouwmachine besteld heeft, wordt geconfronteerd met lange wachttijden. De aankoop van recente gebruikte machine kan dan soms soelaas bieden. Troostwijk organiseert op het einde van dit jaar een veiling met bouw- en[…]

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Nieuw bij Joskin: de Cargo-Lift 30 t

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

Wiellader vanop afstand bedienen met een iPhone

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

France Elévateur werkt samen met Van Hove Garages

Meer artikels