Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

IVC Group investeert in duurzaamheid

Gerelateerde onderwerpen :

IVC Group investeert in duurzaamheid

De IVC Group uit Avelgem heeft drie windturbines in gebruik genomen. De investering van 10 miljoen ' zorgt voor een 'groenere' productie van hoogwaardige vinylvloeren. Het bedrijf kreeg twee jaar geleden een ISO14001-certificatie voor het milieubeheersysteem en de bouw- en milieuvergunningen voor een windpark. Tevens werd een hoogtechnologische fabriek voor het nieuwste gamma modulaire kunstvloeren gebouwd. Die investering van 34 miljoen ' zorgde voor 210 extra arbeidsplaatsen en stelt hergebruik van productieafval en grondstoffen centraal.

De drie Enercon-windturbines zijn zogenaamde 'direct drive turbines' van de jongste generatie. Ze hebben een ashoogte van 113 m, een rotordiameter van 71 m en een totale hoogte van 149 m. De turbines zullen naar verwachting 13,3 GWh per jaar produceren, het equivalent van het jaarlijkse stroomgebruik van meer dan 2.000 gezinnen en goed voor ongeveer een derde van de totale energiebehoefte van het bedrijf.

De IVC Group, met 1.250 medewerkers in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland, werd in 1997 opgericht door Filip Balcaen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert vinylvloeren in het West-Vlaamse Avelgem en in Wiltz (Groothertogdom Luxemburg). In 2010 werd een productiesite geopend in het Amerikaanse Dalton (Georgia) voor de bevoorrading van de Amerikaanse en Canadese markt. De omzet gerealiseerd in 112 landen bedroeg vorig jaar ongeveer 540 miljoen '. Van in het begin lag de klemtoon op producten die design, functionaliteit en ecologie met elkaar verzoenen.

'Maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen nemen we heel serieus. Het is een kwestie van willen: je moet de tijd durven nemen om goed na te denken over de impact van de strategie en activiteiten', vertelt ceo Jan Vergote. De bijgaande beelden tonen het nieuwe windpark in de verschillende opbouwstadia. De turbines zullen nog tot eind december proefdraaien. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Demir sluit achterpoortje voor fraude met grondstofverklaringen

Demir sluit achterpoortje voor fraude met grondstofverklaringen

Aanvragers van grondstofverklaringen zullen vanaf 1 januari 2022 niet langer zelf analyseresultaten kunnen opladen in het webloket van de Vlaamse overheid. Vanaf dan kan dat enkel door erkende laboratoria gebeuren. Dat besliste de Vlaamse[…]

16/07/2021 | ActueelZuhal Demir
Oosterweelwerken krijgen groen licht

Oosterweelwerken krijgen groen licht

'Geen werken in vervuilde grond tot experten groen licht geven'

'Geen werken in vervuilde grond tot experten groen licht geven'

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Meer artikels