Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Italiaanse kerkruïne zoekt architect

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Italiaanse kerkruïne zoekt architect

(c) Re-Use Italy

De kerkruïne van San Giovanni in Val di Lago is een klein achthoekig kerkje, gebouwd in het midden van de zestiende eeuw aan de oevers van het meer van Bolsena, op de ruïnes van een oude middeleeuwse kerk, langs de Via Francigena. Re-use Italy organiseert een architectuurwedstrijd om dit stukje erfgoed te herbestemmen tot een rustplaats voor pelgrims.
De Via Francigena is een oude weg en pelgrimsroute die loopt van Canterbury in Engeland via Frankrijk en Zwitserland naar Rome en dan naar Apulië in Zuid-Italië, waar ingescheept werd naar het Heilige Land. Nog steeds volgen veel pelgrims deze route te voet, te paard of met de fiets.
 
Eén van de etappes van de Via Francigena gaat van de stad Acquapendente naar de stad Bolsena, via San Lorenzo Nuovo. Het hoofdpad doorkruist het stadscentrum, terwijl een alternatief pad leidt naar de kerk van San Giovanni in Val di Lago en vervolgens naar de oevers van het meer.
 
Deelnemers aan deze architectuurwedstrijd wordt gevraagd de kerkruïne te herbestemmen tot accommodatie voor tien pelgrims en ruimte voor culturele evenementen. De ruïne moet een nieuw dak krijgen waarbij de ontwerpers de vorm en de materialen kiezen. De binnenruimte moet opnieuw gebruikt kunnen worden voor misvieringen en klassieke concerten. De accommodatie voor pelgrims moet een keuken omvatten, een eetzaal en sanitair. Buiten moet een ruimte komen voor o.m. lezingen, films en concerten, met extra sanitair.
 
De ingediende projecten zullen worden getoond op een lokale tentoonstelling in het gemeentehuis van San Lorenzo Nuovo. De winnende voorstellen en de eervolle vermeldingen zullen worden gepubliceerd door ArchDaily en andere webzines en in een boek worden uitgegeven door Re-use Italy.
 
Deelnemers kunnen zich melden tot 23 november (regular) of tot 24 december (late). De voorstellen moeten worden ingediend tegen 11 februari 2022. De winnaar wordt bekendgemaakt op 10 maart. De prijzenpot bedraagt volgens ArchDaily 4.000 €. Er wordt niet aangegeven dat één van de inzendingen effectief uitgevoerd wordt, maar de winnaar krijgt wel de kans om zijn project voor te stellen aan de gemeente.
 
Modellen in 2D en 3D, BIM-gegevens en meer informatie over jury en wedstrijdverloop vind je hier
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

Torhout bouwt nieuw centraal politiekantoor Kouter

In de stad Torhout wordt door de lokale politie Kouter een nieuw politiegebouw met een honderdtal werkplekken gerealiseerd. Het ontwerp is van META architectuurbureau uit Antwerpen. Voor iedere stap in het ontwerpproces werd nauw samengewerkt[…]

13/05/2022 | Projectennieuwbouw
Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

Herbestemming voor Sint-Albertuskerk in Mechelen

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

MAXXI in Rome gaat uitbreiden en wordt dubbel zo groot

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Nieuwbouw voor academie en harmonie van Nazareth

Meer artikels