Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Isuzu lanceert speciale editie D-max Katana

Isuzu lanceert speciale editie D-max Katana

Isuzu zet het nieuwe jaar feestelijk in met een speciale gelimiteerde versie van zijn populaire pick-up: de D-max Katana. Hij zal in première gaan op de Brussels Motor Show in januari en geeft daarmee al een voorproefje van de nieuwe D-max. Pick-up bestuurders kunnen hier gratis bij zijn, want Isuzu geeft opnieuw 5.000 tickets weg voor de Brusselse beurs.

Lange geschiedenis

Isuzu werd opgericht in 1916 en is daarmee de oudste Japanse dieselmotorbouwer. Na jaren aan de weg timmeren in binnen- en buitenland bracht Isuzu in 1972 zijn eerste pick-up op de markt.

Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een specialist van pick-ups en trucks en is de vijfde generatie Isuzu pick-ups, de D-max, één van de populairste op de markt geworden. Isuzu draagt de kwaliteit van zijn voertuigen immers hoog in het vaandel, getuige een schare tevreden klanten en een netwerk van meer dan zestig dealers in België alleen.

Pick-up specialist

In 2015 kunnen we een nieuwe D-max verwachten, waar we hier nog niet te veel over gaan verklappen. Wat we wel al weten, is dat hij dankzij zijn krachtige motor tot 3,5 ton trekkracht en 1.050 kg laadvermogen kan leveren. Bovendien is hij in de windtunnel getest op de efficiëntie van het design. Ook aan veiligheid is de jongste jaren veel aandacht besteed, zodat de veiligheidsvoorzieningen in de D-max nu minstens op hetzelfde niveau zitten als die in personenwagens. Zo kan de D-max bv. uitgerust worden met zes airbags, ook in de single cab-versie.

De Isuzu pick-ups worden gebouwd met drie verschillende cabines. De compacte L-cabine vormt de basis, de LS geniet van een uitgebreidere uitrusting en de LSX kan je met zijn zeer complete opties gerust de luxeversie noemen. Speciale edities van de D-max, zoals de Katana, worden ontworpen op basis van de LSX. Hoewel de pick-upmarkt vooral functioneel is - klanten kiezen voor een pick-up omwille van het trek- en laadvermogen en in mindere mate voor de look, in tegenstelling tot SUV's -, gaan de meeste kopers voor de LSX. Dit is immers een krachtig voertuig voor professioneel gebruik, maar ook comfortabel om buiten de werkuren privé te gebruiken.

Stoer en stijlvol design

Op de Brussels Motor Show stelt Isuzu een speciale versie van de D-max voor: de Katana. De Katana, die wordt geproduceerd in een gelimiteerde oplage van 50 genummerde exemplaren, onderscheidt zich door zijn avontuurlijke en tegelijk stijlvolle look. De naam 'katana' komt van het Japanse samoeraizwaard - het silhouet van dit zwaard is zichtbaar in de flank van de D-max Double Cab - en verwijst naar sterkte en karakter. Ook de koetswerkkleur, Venetian Red, die voor deze editie is voorbehouden, refereert naar aarde-elementen. Designaccenten, zoals de matzwarte 19' velgen, de zwarte rolbar, bumperelementen en wielkastbogen en de afdekplaat in koetswerkkleur voor de laadbak, maken de stoere look van de Katana af.

Ook binnenin is de pick-up zeer goed uitgerust, met lederen zetelbekleding met stoelverwarming, een touchscreen-gps met camera's voor- en achteraan, volautomatische airco en cruise control. Het genummerde plaatje zet het exclusieve karakter van deze gelimiteerde oplage nog extra in de verf.

Duurzame motor

De D-max Katana is uitgerust met de bekende 2,5-liter twin-turbodieselmotor met een vermogen en koppel van respectievelijk 120 kW/163 pk en 400 Nm. Deze motor met common-railtechnologie, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak of een automatische 5-trapstransmissie, is voorzien van een dubbele turbo en een intercooler voor maximale prestaties en optimaal brandstofverbruik.

Andere technologische voorzieningen zijn een elektrisch geregelde brandstofpomp, een pre-injectiesysteem, dubbele bovenliggende nokkenassen en een zelfregenererende partikelfilter. Klepstoters met brede rollagers verminderen de weerstand en de slijtage. De distributie met tandwielen en stalen ketting verhoogt de betrouwbaarheid en verlaagt de gebruikskosten. De cilinderwanden zijn voorzien van een beschermende coating, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Daarnaast krijgt de D-max Katana altijd de inschakelbare vierwielaandrijving van Isuzu. Daardoor pakt het model uit met een trekvermogen van liefst 3,5 ton. Dat is het hoogste wat de markt te bieden heeft in combinatie met een klassiek autorijbewijs.

Gratis tickets

Net als vorig jaar geeft Isuzu voor de 93ste European Motor Show Brussels in Brussels Expo van 16 tot en met 25 januari gratis tickets weg, vergezeld van een voucher voor twee drankjes op de Isuzu-stand. De 5.000 eerste pick-uprijders die zich registreren op de website van Isuzu kunnen zo'n ticket bekomen. - RH

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Vergunning voor verbinding Jules de Trooz in Brussel

Urban.brussels levert een vergunning af aan Brussel Mobiliteit voor de bouw van een verbinding voor voetgangers en fietsers onder de brug aan Jules de Trooz. Met deze onderdoorgang komt er een alternatief voor een druk kruispunt en wordt de[…]

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen