Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Isolerend platdakvenster zorgt voor aangenaam binnenklimaat

Isolerend platdakvenster zorgt voor aangenaam binnenklimaat

Natuurlijk licht, frisse lucht maar ook akoestische en thermische isolatie zorgen voor een gezond en aangenaam binnenklimaat. Deze essentiële elementen worden gecombineerd in het platdakvenster van Velux. Veel Belgen brengen tot 90% van hun tijd binnenshuis door. Daarom is het essentieel om maximaal te kunnen genieten van daglicht en frisse lucht. Het platdakvenster van Velux vormt een vernieuwend en kwalitatief alternatief voor de traditionele koepel en kan worden gebruikt bij elk bouw- of renovatieproject.

Een platdakvenster plaatsen is vooral kiezen voor een versterkte akoestische isolatie. Er is een aanzienlijke daling van het contactgeluid, dat beperkt wordt tot 46 dB. Harde regen en zelfs hagel zijn amper hoorbaar. Met een geluidsniveau onder de ontwakingsgrens van een slapende persoon kunnen de bewoners genieten van een rustig en aangenaam binnenklimaat.

Voorts biedt het platdakvenster een uitstekende thermische isolatie dankzij de dubbele veiligheidsbeglazing met beschermende afdekschelp en een opstand met isolerend polystyreen. Ongeacht het materiaal van de afdekschelp (acrylaat of polycarbonaat) is een perfecte afdichting gegarandeerd. De installatie is discreet: de motor zit volledig verborgen in het kader.

Het venster is te sluiten of te openen via een aanraakscherm met afstandsbediening. Ook de gewenste stand van de ventilatie is op afstand regelbaar. Dankzij de regensensor wordt het venster automatisch gesloten bij de eerste regendruppels. Gebruikers zijn tevens in staat op afstand het licht en de warmte te controleren. Een zonnescherm op zonne-energie houdt 76% van de zonnestralen tegen en biedt een efficiënte bescherming tegen hitte. Een elektrisch vouwgordijn verzacht de lichtinval of verduistert de ruimte voor meer interieurcomfort.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

Hasselt biedt 3.000 gezinnen complete renovatiehulp op maat

De stad Hasselt gaat meer dan 3.000 gezinnen persoonlijk begeleiden in het verduurzamen van hun woning. De campagne startmetrenoveren.be omvat een complete aanpak op maat, van analyse tot werken, op een schaalgrootte die nog niet eerder werd[…]

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden

West-Vlaanderen plant aanleg vijf fietspaden